Prestisjetung pris til DeepOcean

06.05.2024
Prisvinnerne av Spotlight on New Technology Award 2024 vil bli hedret under årets OTC-konferanse mandag 6. mai på NRG Center i Houston, Texas, USA.
Foto: DeepOcean.
Oppnår betydelige reduksjoner i driftskostnader og utslipp.
Havtjenesteleverandøren DeepOcean har blitt tildelt Offshore Technology Conference's (OTC) 2024 Spotlight on New Technology Award for sin autonome inspeksjonsdrone (AID) ifølge en pressemelding.
 

Spotlight on New Technology Award blir gitt til OTC-utstillere som omformer offshore energisektoren gjennom innovasjon og utvikling av teknologier. Årets prisvinnere ble valgt basert på følgende kriterier: Produktets unikhet, grad av oppfinnsomhet, demonstrert suksess, kommersiell levedyktighet og evnen til å ha en betydelig innvirkning på offshore industrien.
 

-Målet med AID er å utføre subsea inspeksjonsarbeid mer kostnadseffektivt samtidig som det gir bedre og mer presis datakvalitet, noe som legger betydelig verdi til operatører. Vi er glade for at OTC anerkjenner AID's potensial gjennom denne prestisjetunge prisen, sier Øyvind Mikaelsen, administrerende direktør i DeepOcean.
 

AID-prosjektet er et strategisk partnerskap mellom DeepOcean, Argus Remote Systems og Vaarst hvor et system har blitt utviklet med industriell veiledning, støtte og finansiering fra Aker BP for å bringe en plattform til markedet.
 

AID er basert på en Rover MK2 ROV fra Argus Remote Systems, med oppgraderte maskinvare- og programvarepakker. Argus er ansvarlig for AID-plattformen og navigasjonsalgoritmen. DeepOcean er ansvarlig for den digitale tvillingplattformen, oppdragsplanleggingsprogramvaren og direkte visning av AID i drift, mens Vaarst er ansvarlig for maskinsynkameraet "Subslam 2x" for autonom navigasjon og datainnsamling.
 

AID måler 1,25 x 0,85 x 0,77 meter og veier 320 kilo i luften og kan operere i vanndybder ned til 3 000 meter. Den kan fly i DP-modus og har både stasjonær og fjernstyrt funksjonalitet.

Inspeksjonsdataene fra AID strømmes i land, og kjøretøyets posisjon strømmes kontinuerlig tilbake til den digitale tvillingen for å sikre høy datakvalitet og øke situasjonsbevisstheten.

 

I fjor gjennomførte AID vellykkede subsea tester på Aker BP-opererte Alvheim-feltet i sentrale Nordsjøen. Som en del av en ti dagers inspeksjonskampanje, inspiserte Aker BP og DeepOcean blant annet subsea infrastruktur. Oppdraget ble overvåket både lokalt fra fartøyet Edda Fauna og eksternt fra Remotas fjernstyringssenter (ROC) i Haugesund, Norge.


-Vår erfaring fra Alvheim-jobben og påfølgende inspeksjonsarbeid bekrefter at AID er i stand til å oppnå betydelige reduksjoner i driftskostnader, utslipp og HSE-risiko for operatører, legger Øyvind Mikaelsen til.
 

Prisvinnerne av Spotlight on New Technology Award 2024 vil bli hedret under årets OTC-konferanse mandag 6. mai på NRG Center i Houston, Texas, USA.

Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund