- Elsker å snu ting på hodet

10.09.2020
Gjett hvilken prisbelønnet arkitekt som kommer til Byggarena...
Han var her for fem år siden og høstet jubel. Mye har skjedd siden da.

For den aktive Stavanger-arkitekten Tommie Wilhelmsen (47) betyr et arkitektoppdrag starten på en lang og spennende oppdagelsesferd. På Byggarena 2020 i Festiviteten 30. oktober blir han «Ønskereprisen».

Tommie Wilhelmsen er kjent for sine egenartede villaer og hytter. Han var første deltaker i NRK-serien Arkitektens hjem, hvor han presenterte sin egen bolig. I år er han aktuell med en 480 siders arkitekturbok om 53 eneboliger og hytter signert Tommy Wilhelmsen

– Det går gjerne fire-fem år fra første kontakt med husbygger til boligen står ferdig. Da har jeg blitt svært godt kjent med familien som skal bo der, og vet mye om preferansene deres og hva slags liv de lever, sier Tommie Wilhelmsen.

-Jeg har en preferanse for mindre stereotypiske former. Jeg vil at en bolig eller en fritidshytte skal ha sitt eget DNA. De skal være tilpasset omgivelsene sine og menneskene som bor der. Alle steder og mennesker har sin egenart.

– Jeg jobber bare med hus og hytter, rett og slett fordi jeg synes det er mer gøy. Jeg skjønte tidlig at jeg ikke skulle redde verden. I villaprosjektene kan jeg holde kontrollen. Ting blir som jeg vil ha det, uttalte Wilhelmsen i et intervju med Dagens Næringsliv for en tid tilbake.

Han ble intervjuet i forbindelse med et hytteoppdrag i den sørlandske skjærgård, der han redefinerte det klassiske, hvite sørlandshuset med skråtak.

Wilhelmsen forteller at han elsker å overraske, og snu ting litt på hodet. Han kan for eksempel finne på å legge gulvbord i taket og trekke vegger med stoff...

Vi gleder oss til Byggarena 2020 den 30. oktober!

 
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund