- Født på en talerstol

04.10.2018
Hun er født på en talerstol, sier kolleger om Nejra Macic. PS! Hun kommer til Byggarena
– En dag kommer jeg virkelig til å drite meg ut, men det har ikke skjedd ennå, parerer den 30 år gamle samfunnsøkonomen i Prognosesenteret. På rekordtid er hun blitt en av senterets mest etterspurte foredragsholdere, og hun er stadig på farten med sine spådommer om eiendomsmarkedet, boligpriser, byggevolum og renteutvikling.

-Det er veldig spennende det som skjer nå. Jeg gleder meg til å snakke og diskutere framtid med dere i Haugesund, sier Nejra Macic på telefonen fra Oslo. Fredag 26. oktober står hun på talerstolen på Byscenen for å snakke om "Slik blir framtidens boligmarked".

I et intervju med Finansavisen forteller hun om sin bakgrunn. Hun har flyktet fra krig og elendighet, men blir beskrevet som en sterk og uredd stemme i samfunnsdebatten.

 Hun er født på en talerstol. Jeg har aldri før hørt noen snakke så fort, og samtidig så presist , sier Kjell Senneset i Prognosesenteret til Finansavisen.

Han var sjeføkonom da 24 år gamle Macic startet i Prognosesenteret 2014. Hun kom rett fra en master i samfunnsøkonomisk analyse og så for seg et arbeidsliv foran dataskjermen, men ledelsen hadde en annen plan.

– Vi kunne hive henne ut på dypt vann etter kort tid, sier Senneset.

Etter et halvt år i jobben fikk hun sitt første foredragsoppdrag. Da var hun nervøs. Da hadde hun ordentlig forberedt hva hun skulle snakke om. Nå kjører hun rundt fra foredrag til foredrag, noen ganger flere om dagen med et stort spenn i tema. På scenen finner hun ut hva hun skal si.

Les mer om Nejra Macic her

Her kan du melde deg på 

 

 
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund