- Ikke bærekraftig!

29.08.2019
Solstad tynges av en gjeld på 30 milliarder. - Ikke bærekraftig situasjon, skriver selskapet selv.

Karmøy-selskapets netto rentebærende gjeld var ved utgangen av kvartalet på hele 30,2 milliarder kroner, står det i kvartalsrapporten, som nå er offentliggjort.


Samtalene med kreditorene fortsetter for å finne langsiktige løsninger på gjelden, skriver selskapets styre i rapporten.

– Selskapets og grupens situasjon er ikke bærekraftig så lenge eiendelene har negativ verdi og likviditeten er under press. På lang sikt er selskapet avhengig av at det finner en lønsing til den finansielle situasjonen, skriver selskapet.

Selskapet melder at det ser en liten økning i offshoreaktivitet som kan påvirker etterspørselen for offshoreskip positivt, men at det fortsatt merker sesongvariasjonene.

– Det store antallet skip som er i opplag globalt kan presse ratene opp til et bærekraftig nivå, men kombinasjonen av egenskaper, alder, tilstand og aktiveringskostnader vil sannsynligvis gjøre en stor del av denne flåten irrelevant for fremtidige offshorekontrakter, skriver selskapet.

Norges største offshore-rederi kunne i årets andre kvartal vise til en omsetning på nærmere 1,372 milliarder kroner. Dette er maginalt svakere enn i fjor,, da selskapet solgte tjenester for 1,359 milliarder.samme periode.

Driftsresultat før avskrivninger endte på 386 millioner kroner. Dette er en forbedring fra andre kvartal av 2018 da samme tall endte på 267 millioner kroner.

Rederiet har også i dette kvartalet skrevet ned store verdier, noe som igjen fører til et stort tap i resultat før skatt som ble på negative 333 millioner kroner. Det er imidlertid et mye mindre tall sammenlignet med samme kvartal i 2018, da resultatet før skatt var på minus 779 millioner kroner.
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

Haubo
SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Tveit
Hatteland