- Legger press på oljeselskapene

10.06.2020
Leverandørbedriftene, her representert ved Westcon i Ølensvåg, tørster etter oppdrag fra olje- og gassindustrien.
Oljeselskapene får press på seg for å gi arbeid til industrien etter kriseforliket
-Vi er utrolig godt fornøyd  med den brede politiske enigheten rundt skattepengene, og at dette gir umiddelbar effekt i form av et prosjekt er kjempefint, sier konserndirektør Karl Petter Løken til Stord24.no.

Han tok turen til lottobygda i Trøndelag for å feire Kværner sin kontrakt på brønnhodeplattformen på Hod-feltet, som har en verdi på én milliard kroner.

– Hvordan vil man merke effektene av krisepakken på Stord framover?

– Det vil tiden vise, og vi venter i spenning på kva oljeselskapene vil gjøre. Men vi håper selvsagt at dette skal materialisere seg i flere prosjekter som kan være aktuelle for Kværner, sier Løken.

Også adm.dir. Kenneth Walland i Østensjø Rederi og stortingspolitiker Liv Kari Eskeland er spent på hva oljeselskapene foretar seg. De deltok begge på et webseminar i regi av Haugaland Vekst og har store forventninger til hva oljeselskapene vil gjøre.

-Leverandørindustrien har vært gjennom en krise som har tæret veldig på næringens finansielle muskler. Det er avgjørende at oljeselskapene setter i gang prosjekter som gir arbeid, sa Walland. Eskeland fulgte opp ved å stille store forventninger til olje- og gassnæringen og at denne krisepakken vil resultere i at mange prosjekter nå kan settes i gang.

Også hun deltok på seremonien i Verdal tirsdag og registrerer med glede at det bare gikk et titalls timer etter at kriseforliket i Stortinget ble gjort kjent til den første milliardkontrakten ble offentliggjort.

Omtrent samtidig kom Equinor med nyheter angående elektrifiseringen av Gina Krog-feltet og deler av Sleipner-feltet. Equinor tildelte i oktober 2019 Aibel en kontrakt for prosjektering og design for elektrifisering av Sleipner. Kontrakten er nå utvidet, og vil gi cirka 170 årsverk fordelt over to år ved Aibels kontor i Stavanger og ved verftet i Haugesund. Det forventes også innkjøp av utstyr hos underleverandører i størrelsesorden 150 millioner kroner.


 

 

 

 
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund