-Omsetter du ikke, så overlever du ikke

05.11.2020
'Norges beste møtebooker' oppfordrer selgere til å tenke annerledes om sin rolle i samfunnet
-Selgere blir ofte karakterisert som innpåslitne og irriterende personer. Selve yrket preges faktisk av vrangforestillinger om at selgere prøver å lure deg til å kjøpe noe du faktisk ikke trenger, sier Martin da Veiga, som ofte blir referert til som «Norges beste møtebooker»

Han mener denne stereotypen av den typiske «støvsugerselgeren» er utdatert og at selgere har en samfunnskritisk funksjon.

-Salg er til for å løse et problem eller avdekke et uforløst potensial som sørger for at vedkommende når målet sitt, sier Da Veiga.

-Personlig mener jeg at det faktisk er uetisk å IKKE selge. For meg handler salg om å løse problemer for andre mennesker. Hvis du sier at du ikke vil selge, så er det det samme som å si at du ikke vil løse problemer for andre eller hjelpe andre rundt deg, fortsetter han.

Gjennom sitt eget foretak jobber Da Veiga med møtebooking hver dag. Der har han bygget spisskompetansen sin innenfor salgsyrket. I dag kan han skilte med en «hit rate» på mellom 70 og 90 prosent - som I praksis betyr at han får salgsmøter med rundt 8 av 10 han ringer.

-Salg kan være inspirerende, morsomt og hundre prosent etisk å drive med. Det handler bare om at du må bry deg, sier han.

-Du er viktig!


Da Veiga opplever at salgsavdelinger er mer presset til å prestere enn noensinne før som følge av Covid-19 pandemien.

-Selve fundamentet i enhver bedrift er omsetning og salg. Omsetter du ikke så overlever du ikke. Se for deg at du bidrar til økt omsetning for en bedrift, noe som gjør at bedriften trenger flere ansatte. Dette bidrar igjen til at skatter og avgifter blir betalt, som gjør at vi kan ta vare på de eldre i større grad. I det store og hele er ditt salg med på å bidra til at Norge AS går videre, forklarer han.

Han har et råd til hvordan selgere kan tenke for å trives bedre og prestere bedre i jobben sin.

-Motiver deg selv til å bli en problemløser og e livredder. Du er livsviktig, sier han.

Da Veiga er aktuell som kursholder på PLUSS frokost 19. november. Der skal han deler alle sine hemmeligheter rundt hvordan du kan booke flere «kvalifiserte» møter.
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund