-Synd for prinsen..

17.08.2018
Geir Egil Østebøvik er i vinden. Men prins Charles fikk han ikke møte..
-Det ble for kronglete å komme seg til fabrikken vår på nordspissen av Skottland. Synd- for prinsen, humrer Imenco-gründeren som har frontet førstesiden i Dagens Næringsliv, vært intervjuet i flere andre aviser og deltatt i live-debatt på Sysla de siste månedene. Alt fordi han har trosset motgangen og fått Imenco tilbake på sporet- og i tillegg kjøpt opp virksomheter fra Kongsberg Maritime i Skottland.

Der produseres og  selges undervannskameraer i stor stil gjennom en organisasjon på 65 personer. Hovedkontoret er i Aberdeen og produksjonslokalene i Wick helt nord i Skottland. Det var den fabrikken den britiske tronarvingen Prins Charles besøkte for et par uker siden, et besøk som ble behørig dekket  i britiske medier.

Geir Egil Østebøvik overtok virksomheten i Skottland 28. juni, og var klar over det fine besøket.

-Jeg ville gjerne vært der, men det var logistikkmessige utfordringer som gjorde det vanskelig. Men prinsen var imponert over fabrikken, og det er stor stas for de ansatte å bli beæret med et slikt besøk, sier Østebøvik.

Han gleder seg over godt trøkk i markedet, og ser fram mot en kjekk høst. Imenco har hovedkontor i Grinde og produserer både til oljeindustrien og havbruksnæringen.

Selskapet ble hardt rammet av oljekrisen, men er nå på samme nivå (rundt 200 ansatte) som da oljeprisfallet startet i 2014/15. Østebøvik og Imenco har klart seg gjennom denne perioden uten å bokføre røde tall.

 

 

 

 

 
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

Haubo
SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Tveit
Hatteland