- Vi saksøker dere - igjen!

11.11.2020
Autostores patenter utfordres stadig vekk. Nå kjører selskapet en knallhard kamp mot et britisk selskap.
Robotprodusenten Autostore i Vats har saksøkt nettgiganten Ocado i Storbritannia for andre gang på en  måned.

I det nye søksmålet hevder Autostore eierskap til flere av Ocados patenter i Storbritannia og krever at disse blir overført.


Autostore mener at Ocado har fått teknisk informasjon og «know-how» om roboter gjennom å være kunde av Autostore, som britene deretter har brukt til å søke om patenter siden 2014.


De relevante Ocado-patentene har blitt tildelt i Storbritannia i løpet av 2018 og 2019, men avventer søknader i resten av Europa, ifølge en pressemelding fra selskapet. Flere av Ocados toppsjefer, inkludert direktør Tim Steiner, skal være oppført som oppfinnere.


– Ocado utnyttet å være vår kunde og å ha tilgang til Autostore markedsledende teknologi og forsøkte deretter å ta eierskap over det de hadde lært av Autostore ved å søke om egne patenter, uttaler Autostore-direktør Karl Johan Lier i pressemeldingen.


Det nye søksmålet kommer i kjølvannet av at Autostore saksøkte Ocado for patentbrudd i både USA og Storbritannia i starten av oktober.


Begge selskapene selger robotsystemer som gjør det mulig å automatisere lagerdriften ved å plukke varer mer effektivt. Spørsmålet er hvor like systemene er, hvem som oppfant dem og hvem som har rettighetene.Viser tall for hovedkontor - Beløp i hele 1000


 

 
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund