Ansatte 40 på halvannet år

17.10.2019
- Vi leverer, tjener penger og har dyktige medarbeidere. Jeg er en stolt og glad leder nå, sier Karl Johan Jentoft. (Foto: Westcon)
Å få tak i nok folk er Karl Jentofts store hovedpine. Ellers går det veldig bra...
Haugesund-bedriften Westcon Løfteteknikk og administrerende direktør Karl Johan Jentoft er på OTD-messe i Stavanger Forum.  Offshore Technology Days startet onsdag og er utsolgt med nesten 400 utstillere, og det ventes om lag 15.000 besøkende fra 50 land.

Karl Johan Jentoft startet Westcon Løfteteknikk i 1993  i en garasje på Frakkagjerd som en avdeling i Westcon-konsernet.

– Det har vært gode tider i alle år, bortsett fra en periode for noen år siden. Da fikk også vi oss en på trynet og måtte si opp og permittere folk. Vi mistet 50 millioner kroner i omsetning på et blunk, det var akkurat som å skru av en lysbryter, sier Jentoft til sysla.no.

Kostnadene kunne ikke kuttes like raskt som inntektene falt, og dermed ble det røde tall på bunnlinjen. Dermed ble det opprydning og justeringer, og nå er bedriften på rett spor igjen.

– Nå har det plutselig tatt av igjen. Vi har ansatt 40 nye medarbeidere på halvannet år, og det har jeg aldri vært borti tidligere, sier Jentoft som er glad for kundenes tilbakemeldinger.

- Vi leverer, tjener penger og har dyktige medarbeidere. Jeg er en stolt og glad leder nå. Samtidig er det kjekt å se at det gir gevinst å satse på nye områder, som vind. Det vil komme en tid når olje og gass får en nedtur igjen.

-Hva er den største utfordringen?

Få tak i kompetansen vi trenger. Det er ikke enkelt. Vi må rekruttere folk som kan noe mer og annet enn oss. For eksempel når det gjelder digitalisering og smarte løsninger. Der går utviklingen så fort. Å lykkes med digitalisering blir viktig framover, sier Karl Johan Jentoft.
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund