Åpner for stort hjemmemarked

20.06.2019
I går åpnet energiministeren for to store felt: Utsira Nord og Nordsjøen Sør. Her er et stort marked, mener UNITECH
Vi i UNITECH Offshore med partnere har i flere år foreberedt oss på et kommende stort hjemmemarked for flytende vindturbiner. I går åpnet energiministeren for to store felt: Utsira Nord og Nordsjøen Sør. Vi gleder oss stort over å kunne realisere våre planer, som vil lede til et nytt, norsk eksporteventyr, heter det i en pressemelding fra selskapet.

 

Med Kværner, Equinor, Metcentre og mange flere har vi etablert Norwegian Offshore Wind Cluster (NOWC). Klyngen arbeider utelukkende med å etablere komplette leverandørkjeder innen flytende vind, og åpne markeder for dette. Det samarbeides godt også med andre viktige havklynger i denne prosessen;  GCE Ocean Technology, NCE Maritime Cleantech, Norwegian Marine & Energy Complex og ikke minst Katapultene Sustainable Energy og Ocean Technology.

 

Vi har lagt ned betydelig ressurser og tid i dette fordi vi vet at Norge, industrien og andre kompetansemiljøer nå får en unik mulighet til å ta ledelsen i det som blir en gigantisk global utbygging.

Les mer

UNITECH Offshore AS har investert betydelig på flere områder for dette formålet. Gjennom 3 års arbeid med ledende kabeleksperter har vi hele 11 patenter under utarbeidelse og godkjenning. Etter utelukkende positive tilbakemeldinger håper vi disse vil revolusjonere måten man transporterer strøm fra vindmøller til land.

I dette prosjektet deltar en rekke norske bedrifter og vi bygger like mye kompetansemiljøer som vi lager produkter og løser reelle problemer. Videreforedlet aluminium basert på norsk vannkraft inngår som et viktig element.

UNITECH har overtatt Hywind Demo (nå Zefyros) – verdens første flytende vindmølle – og tilrettelagt for at neste generasjons flytende piloter skal kunne kobles opp til denne med nye kabelløsninger. Den første allerede om under ett år.

 

UNITECH med partnere har også investert tungt i Tømmervika på Stord, en perfekt lokasjon for produksjon og sammenstilling av vindmøllene som skal ut til Utsira Nord, så og si rett utenfor bryggekanten. Her har flere store oljeinstallasjoner blitt født, og nå går startskuddet for en ny generasjon offshore energiprodusenter.

 

Tømmervika er unik med stort vanndyp og alt som trengs av infrastruktur, leverandører og kompetanse i umiddelbar nærhet. Industrien i området kan bygge flytere i stål og betong,  og man ser flere rederier som tar solide posisjoner innen offshore-vind markedet. Det finnes en rekke spesialiserte bedrifter som gjennom NOWC kan bli en del av den globale leverandørkjeden. Sustainable Energy Catapult Center har testinfrastruktur finanisert av SIVA, hvor bedriftene kan utvikle og vise frem løsninger, Metcenter for fullskala pilotering, og nå også et gigantisk hjemmemarked i Utsira Nord feltet.

Utdanningen er også inkludert, hvor Hordaland Fylkeskommune allerede har vedtatt å legge deler av den nye yrkesskolen på Bømlo til UNITECHs teknologisenter på Rubbestadneset. Her skal neste generasjons problemløsere, fagfolk og ingeniører læres opp, og mange skal ut i arbeid relatert til offshore-wind bransjen.

Med andre ord er alt er duket for hardt arbeid, suksess og fest! Oss vestlendinger spesielt, kan alle tre!

Vi berømmer OED for en pragmatisk og fremoverlent holdning og ser frem til en beslutningsprosess i forhåpentligvis sterk medvind.

 

Med vennlig hilsen

Gunnar Birkeland (CEO)

Bernt Hellesøe (Gründer og Styreleder)

UNITECH Offshore AS
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund