Beintøft for Solstad

24.01.2019
Hele egenkapitalen i Solstad Offshore er i fare. 90 % av børsverdien er forvitret på tre år, skriver DN.
Det Kjell Inge Røkke og John Fredriksen-dominerte offshorederiet Solstad Offshore må ta nye, massive nedskrivninger av flåteverdiene etter refs fra Finanstilsynet. Det skjer samtidig som det kriserammede selskapet står midt oppi samtaler med sine kreditorer og et knalltøft offshoremarked, skriver dn.no.

En ny nedskrivningstest i kjølvannet av Finanstilsynets anmerkninger gjør at Solstad Offshore nå skriver ned verdien på flåten sin per tredje kvartal 2018 med 850 millioner kroner, ifølge en melding onsdag kveld.

Samtidig varsles det potensielt nye nedskrivninger i fjerde kvartal, som kan sette hele selskapets bokførte egenkapital i fare.

Da offshorederiet la frem sine resultater per tredje kvartal, var Solstad-sjef Lars Peder Solstad tydelig på at situasjonen var alvorlig. En svak sommersesong hadde skrapt kassen og Solstad opplyste at det vil gå i dialog med sine eiere og långivere for å bedre likviditetssituasjonen.

– Styret vil tydelig kommunisere at den nåværende finansielle situasjonen ikke er bærekraftig, het det i tredjekvartalsrapporten.

Nedskrivningene, delvis grunnet forventninger om et svakere marked, kommer etter at Solstad allerede har varslet en tøff vinter og at det må gå i dialog med sine långivere.

En del av Solstads kreditorer har gått med på å utsette rente- avdragsbetalinger frem til 20. juni 2019.

Solstad Offshore er opp rundt ni prosent på Oslo Børs hittil i år, og verdsettes til nær 550 millioner kroner. Det er en mager trøst for aksjonærene, som har sett rundt 90 prosent av børsverdiene forvitre de siste tre årene
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

Haubo
SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Tveit
Hatteland