ByggArena 2022

ByggArena 2022

Årets storsamling for bygg-, anleggs- og eiendomsbransjen

Rekruttering, byutvikling, bærekraft, universell utforming, gjenbruk og ombruk – dette er bare noen av stikkordene for årets ByggArena. Fredag 11. november er det igjen klart for at bransjene samles på Quality Hotel Maritim for påfyll av kunnskap, inspirasjon – og viktig nettverksbygging.

Her kan du se hvem som er påmeldt pr. 3.11.

Her kan du se programmet

Meld meg på!
Side Image

Geir Lippestad: Forretningshemmeligheten for verdistigning 

Universell utforming er en forutsetning for verdiutvikling av eiendommer, sier advokat Geir Lippestad. Han skal utdype dette – og samfunnsnytten av universell utforming, på årets ByggArena. I tillegg skal han snakke om integrasjonen som skjer mellom digitale tjenester og bygg, og hvorfor universell utforming må til for å lykkes i denne utviklingen. 
 

Lippestad er advokat med eiendomsjuss som spesialfag. Han er også styreleder i både Universell utforming AS og MediaLT AS; de to fremste fagmiljøene for universell utforming av digitale flater og bygg. Han er også tidligere byråd i Oslo for næring, eierskap og mangfold.

Side Image

Ingrid Aspen: Bærekraftig balansekunst

Vi er inne i bærekraftens tidsalder og vi må alle ta inn over oss de store, overordnede verditankene og problemstillingene. Næringen har et stort ansvar her, men hva er helt konkret konsekvensene av all denne bærekraften? Når og hvordan implementerer vi bærekraft i prosjektene? Hva betyr gjenbruk og resirkulerte elementer for planleggingen og gjennomføringen av prosjekter? Nye krav setter nye standarder, og alt fra ressursbruk til logistikk, budsjetter, kompetanse og fremdrift blir utfordret. Gjennom eksempler, tanker og erfaringer fra egen virksomhet geleider Aspen oss gjennom gjenbrukslandskapet og skisserer veien videre. På veien får vi inspirasjon og verdifulle tips til hvordan å skape engasjement og dypere forståelse rundt bærekraft i bedriftene.

Ingrid Aspen er industridesigner og interiørarkitekt og arbeider fra sitt studio i Oslo med prosjekter i feltet mellom materialinnovasjon, produktdesign, og større interiør- og gjenbruksprosjekter. Haugesunder utdannet fra Bergen, Oslo og Milano, og kjent fra TV2-programmene "Redesign" og "Rom 1-2-3".

Side Image

Ørjan Kongsvik Aall: Ja, det finnes håp! 

Utslippene skal ned minst 40 prosent innen 2030 får å nå 1,5 gradersmålet. Byggenæringen er en av verstingene, men det finnes håp. Aall sier litt om de store linjene når det gjelder klima og ser videre på hva 1,5 gradersmålet betyr for enkeltindivitet, for næringen og hvilke konkrete tiltak som må til for å ha en sjanse å komme i mål. 
 

Ørjan Kongsvik Aall er klimastrateg i HOLON og har ansvar for å utvikle og føle opp egen klimastrategi. Han bistår prosjekter, kunder og kollegaer til å ta klimavennlige valg gjennom hele prosjektet. Aall har tidligere vært bærekraftsjef i Sweco og er grunnlegger og daglig leder av klimaorganisasjonen POW (protect our winters) i Norge. 

Side Image

Sally og Kjartan Aano: Eventyret i tretoppene

En kombinasjon av en drøm, lidenskap, dristighet, dumhet - og en solid dose tro – har resultert i to unike og flotte tretopphytter i Odda. Den opprinnelige planen var å ‘fange’ eksisterende Odda-turister, men nå tiltrekker Woodnest seg både nasjonale og internasjonale turister som kommer ens ærend for å bo i de arkitekttegnede tretopphyttene med den magiske utsikten.  
 

Ryfylkingen Kjartan og australske Sally forteller historien bak, hvor viktig en god rådgiver og arkitekt har vært, populariteten og suksessen, og – fremtidsplanene.

Side Image

Anders Ohm: Pedersgata: Fra forfall til destinasjon 

Hør fortellingen om hvordan en forfallen bygate i Stavanger nå er i ferd med å bli en regional destinasjon.  
 

Anders Ohm er siviløkonom fra NHH og har jobbet med eiendom og utvikling av Pedersgata i 10 år.  

Side Image

Bjarte Bøe Alræk: Husbankens økonomiske virkemidler 

Husbanken vil presentere sine satsningsområder og hvilke økonomiske virkemidler som står til disposisjon for både å bygge ordinære boliger til privatmarkedet, ulike former for private eller kommunale samarbeid, samt å presentere mulighetsrommet som ligger i dagens ordninger. 
 

Bjarte Bøe Alræk er avdelingsdirektør for lån og tilskudd i Husbanken, avdeling Vestland og Rogaland.  

Side Image

Odd-Egil Djøseland: Kompetanse og rekruttering 

En jevn rekruttering til bransjen er viktig for kontinuitet og leveringsevne, men hvordan står det til med søkervolumet til de forskjellige studieretningene? Og hva med kjønnsfordelingen i byggebransjen og yrkesfag generelt? Hvordan er situasjonen i bransjen - og hvordan ser prognosene for de nærmeste årene ut - på lokalt – og nasjonalt nivå?

Spørsmålene er mange – og gode svar får vi av Odd-Egil Djøseland, som også deler sine betraktninger om konsekvensene av begrensninger i innleie av arbeidskraft. 
 
Odd-Egil Djøseland er jærbu med hjerte for Haugalandet. Han har lang bransjeerfaring og leder nå Entreprenørforeningen Bygg og Anlegg avd. Rogaland.

Side Image

After Party!

ENDELIG et gjensyn med Mugge & Bugge!

Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund