Feedback - positivt brennstoff for bedriften din!

03.09.2020
Få vet mer om betydningen av tilbakemeldinger. Møt Rita Enstad-Karlsen på Leder & HR-dagen 15. oktober

”Det verste var når han ropte: Mini, din forbanna lille dverg, nå springer du eller så kapper jeg av deg beina! – Og da løp jeg.”

Ordene kommer fra tidligere landslagsspiller Jahn Ivar Jakobsen, og beskriver suksesstrener Nils Arne Eggens tydelige tilbakemeldinger!

Nå kan nok den tøffe tonen, med hell, vike plassen for en litt vennligere måte å gi feedback på, men den korrigerende tilbakemeldingen er utvilsomt avgjørende for prestasjoner på de aller fleste arbeidsplasser!

-Det vil alltid være noe som ikke fungerer, oppgaver som blir feil utført og personer som irriterer seg over hverandre. Da må vi si fra klart og tydelig, løse og lukke saken – og så gå videre, sier TV-regissør, kommunikasjonsekspert og kursholder Rita Enstad-Karlsen.

På Næringsforeningens Leder & HR-dag 15. oktober skal Rita Enstad-Karlsen ha en egen kursdel, der du vil få viktige innspill og verktøy i forhold til tilbakemeldingskultur

Det syndes


Enstad-Karlsen mener det syndes en del i forhold til dette med en bevisst tilbakemeldingskultur på norske arbeidsplasser. - En god tilbakemeldingskultur er alfa og omega for arbeidsmiljøet og gode driftsresultater. Alle vet det, likevel er det mange som ikke har lært hvordan man gir og mottar positive og negative tilbakemeldinger på jobb. Noen steder er tilbakemeldingskulturen mer eller mindre fraværende dessverre helt fraværende. Tilbakemeldinger er avgjørende for å bringe frem den enkeltes fulle potensiale - og har dermed stor innflytelse på virksomhetens samlede prestasjon, sier Enstad-Karlsen.

Mysterium


Hun mener det langt på vei er et stort mysterium hvorfor ledere ikke i høyere grad prioriterer å gi tilbakemeldinger til sine medarbeidere. - Svaret ligger med stor sannsynlighet i frykten for å såre andre menneskers følelser og i frykten for et potensielt drama, sier Rita Enstad Karlsen.

-Det paradoksale er at vi mennesker av natur streber etter tilbakemeldinger. Vi trenger tilbakemeldinger - ikke bare for å bli bekreftet og anerkjent, men også for å kunne utvikle og forbedre oss. Manglende tilbakemeldinger blir som å trene til et maratonløp uten å bruke klokke. Du vet aldri hvor raskt du løper annet enn at du kanskje får en tilfeldig oppmuntring i form av «bra jobbet» fra treneren din.

-Da er det vanskelig å vite om du er godt nok forberedt til å nå målet ditt, avslutter Rita Enstad Karlsen – og siterer Egil «Drillo» Olsen: «Den sterkeste erfaringen jeg har som trener gjennom et langt liv, er at folk liker feedback. De liker å få tilbakemeldinger på det de driver med - jeg kjenner ingen unntak”.

Program og påmelding her

 

Rita Enstad-Karlsen er blant Norges mest erfarne kursholdere innen kommunikasjon. Hun er klar for Leder&HR-dagen 15. oktober  

 
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund