Foreslår nytt havvind-område

02.07.2019
Erna Solberg, her under åpningen av nytt havneanlegg på Husøy, ønsker areal for utvikling av havvind i nord.
Erna Solberg vil ha nytt område for havvind i tillegg til Utsira Nord og Sørlig Nordsjøen
Regjeringen foreslår at mulighetene for å etablere havvind utenfor Hammerfest i nord kan friste Equinor til å elektrifisere anlegget sitt på Melkøya.

Regjeringen mener det bør utredes å etablere havvind i havområdet Sandskallen – Sørøya, utenfor Equinors industrianlegg på Melkøya, skriver VG. Dette er det tredje området regjeringen mener kan egne seg til havvindsanlegg. De to første som er foreslått, ligger utenfor Ut sira og Sørlige Nordsjø II, skrive avisen.

Ved å legge det tredje utenfor Hammerfest håper regjeringen at Equinor kan la seg friste til å elektrifisere terminalen som tar imot gassen fra Snøhvitfeltet. Dette anlegget alene står for rundt 2 prosent av alt CO2-utslipp i Norge årlig.

– Vi mener et havvindsanlegg er interessant for å elektrifisere Melkøya og som en ekstra strømforsyningskilde i nord, sier statsminister Erna Solberg.

Equinor har tidligere uttalt at selskapet er i ferd med å utrede mulighetene for elektrifisering av anlegget. Informasjonsdirektør Bård Glad Pedersen, i Equinor sier de undersøker om det teknisk mulig og økonomisk bærekraftig å få det til

l
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund