Gjett hvilken by PDS skal fornye!

18.10.2018
Vi heier på lokale bedrifter som kaprer tre poeng på bortebane..
PDS Arkitekt har utviklet og tegnet ett kombinert bygg med næring, boliger og parkering. Konkurransen handlet om lokalisering, hva prosjektet tilfører byen av kvalitet, og kostnader. Harstad kommune har nå bestemt seg og kommunen valgte byfornyingsprosjektet som er utviklet av arkitektene i Haugesund, forteller adm.dir. Glen Kolberg ved hovedkontoret i Haugesund.

Friheten biltransporten gir har ført til at handel og næringsvirksomhet ikke er avhengig av de sentrale møteplassene byens sentrum var ment å tilby. Harstad kommune vedtok å etablere parkeringshus som en del av bærekraftig utvikling for sentrum.

PDS Arkitekt har snart i ett år arbeidet med prosjektet og analysert behovene i Harstad sentrum. Konseptet som er levert kommunen frigjør arealer som i dag benyttes til overflateparkering, og tilbyr publikum, næringsliv og det offentlige en etterspurt parkeringsløsning. Prosjektet erstatter bygninger fra 70 og 80 tallet som ikke lengre tjener sin tiltenkte funksjon.Arkitekt er Kjersti Moen Fagerheim i PDS Arkitekt. Prosjektet gir arbeid til arkitekter og ingeniører i PDS til det står ferdig i 2020.

PDS Gruppen ble etablert i 1991 og er et av Norges største uavhengige ingeniørhus. I 2016 omsatte selskapet for i overkant av 120 millioner og engasjerer rundt 100 ingeniører. Selskapet har fokus på innovasjon og fullservice ingeniørkompetanse, og leverer i tillegg bygg- og arkitekttjenester, ingeniørtjenester til alle næringer og industrier. I tillegg til hovedkontoret i Haugesund har PDS kontorer i Stavanger, Bergen, Sauda og India.
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

Haubo
SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Tveit
Hatteland