Grep muligheten da alt stoppet opp

20.05.2020
Avbestillingene tikket inn. Da fant Suldalsbussen nye kundegrupper.
Alt stoppet opp for Suldalsbussen da regjeringen innførte strenge smittevern-tiltak. Da måtte daglig leder i Suldalsbussen, som til vanlig tilbyr pakkereiser i Norge og utlandet, tenke annerledes på sin rolle.

-Med avstandsregelen er det vanskelig å kjøre med halve busser. I tillegg kom det jo bare avbestillinger, sier Fisketjøn.

Fisketjøn brukte ikke lang tid før han kontaktet en helt annerledes kundegruppe.

-Det hadde vært lett å lent seg tilbake og sett på Netflix. I stedet tenkte jeg at nå er det bare å brette opp ermene, sier han.

Grep muligheten


Fisketjøn tenkte nytt rundt bussreiser når hans tradisjonelle kunder avbestilte. Den siste måneden har Suldalsbussen fraktet utenlandsk arbeidskraft frem og tilbake mellom Haugalandet og Sverige.

-I begynnelsen skulle en del verft frakte utenlandske arbeidere hjem. Da grep jeg muligheten og brukte kontaktnettverket jeg har dannet meg som sponsor i FK Haugesund. Gjennom blant annet Multi Industrier fikk jeg en del jobber med å frakte polske arbeidere fra og til Sverige, sier Fisketjøn.

Venter i spenning på fotballsesongen


Fisketjøn venter i spenning på at fotballsesongen skal starte – men ikke bare for fotballens del.  I tillegg til å være en ivrig FKH-supporter har han nemlig også en god del arbeid tilknyttet transport fra og til kamper.

-Det er klart det blir godt å kunne kjøre FK Haugesund rundt på kamper. I tillegg kjører vi en del andre lokale lag, sier han og drar frem blant annet Djerv 1919 og Skjold.

-Det kommer nok til å ta tid før de tradisjonelle bussreisene kommer tilbake på det nivået de var på før koronakrisen inntraff. Inntil videre skal vi fortsette å tenke kreativt på hvem som har behov for transport, avslutter han.
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund