Handelen er i endring

30.11.2020
Sentrumsinteresser diskuterte mulighetene rundt en felles digital plattform
Mandag samlet et mangfold sentrumsinteresser seg i rådhuset til del 2 av en workshop bestilt av Haugesund Kommune. Innledningsvis la konsulent i Attrakt, Oddbjørn Jensen, frem dystre besøkstall.

-Så langt i 2020 er det en nedgang på 40%, sier han og viser til en fersk analyse fra tellesystemet i sentrum

Det er en nedgang på nærmere en million besøkende, forklarer han videre med en alvorlig tone.

Det kommer tydelig frem at covid-19 pandemien har hørt til nedgangen. I Januar måned var det faktisk en positiv utvikling i antall besøkende. I februar var det tilnærmet likt med 2019.

[caption id="attachment_183668" align="aligncenter" width="4242"] Oddbjørn Jensen (til venstre) og Tom Ivar Omdahl i konsulentvirksomheten Attrakt står bak workshoppen bestilt av Haugesund Kommune.[/caption]

Ønsker samarbeid


Temaet i workshopen var hvordan man kan utvikle en digital handelsplattform som sikrer økt handel, opplevelser og bærekraftig utvikling i sentrum.

Kreativ leder i designbyrået Tada, Stian Iversen brukte tiden fra talerstolen til å understreke viktigheten av å satse digitalt.

-I løpet av 5 år vil 50% av handel foregå på nett, sier han.

Konsulent i Attrakt, Tom Ivar Omdahl er overbevist om at en digital plattform som samler varer, tjenester, og opplevelser i sentrum er nøkkelen for å lykkes fremover.

-Utfordringen er at det finnes et mangfold av butikker. Det å ha et godt tilbud digitalt krever mye for den enkelte, sier han.

Han ønsker en felles innsats for å blant annet motvirke inntoget til det store handelsgiganter som blant annet Amazon. I tillegg ser han for seg en bærekraftig gevinst gjennom samarbeid.

-Får vi til en slik plattform beveger vi oss også mot et mer bærekraftig sentrum, sier han.

Workshopen ble leder av konsulentvirksomheten Attrakt i samarbeid med Norce.
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund