Haugaland Næringspark ruster opp

24.11.2020
-Det kommer til å realiseres en del store prosjekter fremover, sier daglig leder Tiril Fjeld.
I en kronikk i Stavanger Aftenblad 24. november synliggjør Fjeld fordelene med Næringsparken på Gismarvik; 5000 dekar ferdigregulert for areal og energikrevende industri, havneanlegg med dypvannskai, infrastruktur og nærheten til industrigassen fra Kårstø blir dratt frem som eksempler. Med bekreftelse fra myndighetene om gjennomføringen av Rogfast er Fjeld enda sikrere på store etableringer i nærmeste fremtid.

-Vi ser at det kommer til å realiseres en del store prosjekter fremover, sier hun.

450 mål av 5000 dekar er nå tilknyttet næringsvirksomhet, bekrefter Fjeld og drar frem Velde Asfalt, Ølen Betong, Saga Bygg, GMC og Birkeland Maskin som eksempler på etableringer i senere tid.

-Vi er i dialog med kjente store aktører og nye industrier. Energimiksen i næringsparken tiltrekker nye bærekraftige industrier, sier hun.

Enerimiksen hun viser til kan bestå av tilgang på industrigass fra Kårstø og tilførselen av hele 500MW med grønn energi gjennom en planlagt kraftlinje fra Statsnett. Næringsparken er også lokalisert strategisk i forhold til havvindsatsingen på Utsira Nord.

-I tillegg ønsker mange som allerede har etablert seg i Gismarvik å utvide. Da trenger vi noen som kan følge bedriftene opp, sier Fjeld.

Ansetter flere


Siden hun ble ansatt i 2019 har Fjeld vært den eneste ansatte i Haugaland Næringspark. For å møte den økende satsingen skal det nå ansettes både en driftsleder for drift/teknisk og en forretningsutvikler. Søknadsfristen på stillingen som driftsleder har gått ut, men stillingen som forretningsutvikler, derimot, kan fremdeles søkes på.

-Dette er en stilling som kreves et vanvittig indre drive. Her er det viktig at vi får inn noen med et stort nettverk og innsikt innenfor grønn industri, sier hun.
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund