Her åpnes det for flytende havvind

15.06.2020
Olje- og Energiminister Tina Bru åpner for flytende vindkraft. Foto: Ingeline Kaldestad
-Dette er en svært gledelig nyhet som kan gi enorme muligheter for næringslivet i vår region.
-Det er en stor glede for meg å være her på Haugalandet i dag – hjemme i energifylket Rogaland. Det er også en glede å kunne løfte blikket mot en spennende fremtid og en lovende næring for Norge – nemlig havvind.

Slik åpnet Olje- og Energiminister Tina Bru talen sin under åpningen av Utsira Nord og sørlige nordsjø 2 for flytende havvind fredag formiddag.

Dette er første gang Norge har åpnet egne områder for storstilt havindsutbygging i norge og er i følge Bru en virkelig merkedag.

En av de fremste regionene på havvind


I talen gir Bru stafettpinnen videre til bedriftene på Haugalandet.

-Det er opp til selskapene å utvikle de fremtidige havvindprosjektene. Vår oppgave som politikere er først og fremst å legge til rette gjennom å gjøre areal tilgjengelig og å sette opp et konsesjonssystem som gir gode beslutninger, sier hun.

Bru viser til global konkurranse på vindkraft og at konkurransen er hard, men trekker frem hjørnesteinsbedriften Aibel som et prakteksempel på norsk konkurranseevne innen havvind.

-Et godt eksempel er Aibel her i Haugesund, som skal levere omformerplattformer til SSE og Equinors planlagte vindkraftverk på Doggerbank i den britiske delen av Nordsjøen. Det er fantastisk og viser omstillingsevnene som norsk næringsliv har, sier hun.

Adm. dir i Næringsforeningen Haugalandet er svært fornøyd med åpningen og ser muligheter fremover.

-Dette er en svært gledelig nyhet som kan gi enorme muligheter for næringslivet i vår region. Vi har de store aktørene som Kværner og Aibel , men også en mengde underleverandører sitter på kompetansen vi trenger for å kunne bygge et nytt industrieventyr ut fra dette feltet, sier han.

 

 
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund