Hun skal passe på 100 millioner

18.11.2020
Gunnar Birkeland gikk ikke langt for å hente prosjektleder til havvindprosjektene. Trine Halsnes jobbet i selskapet i etasjen over...
-Mamma var ganske sjokka da jeg sa jeg skulle jobbe med vindmøller. Hun fikk SÅ mange invitasjoner fra motstandsgrupper på facebook…
Trine Halsnes ler godt, der hun bekvemt har tatt plass bak arbeidspulten i fjerde etasje i 24/7-bygget sør i Haugesund. Det er andre dag på jobben, og hun har flere spørsmål enn svar om det hun skal jobbe med.

Men det hun VET, er at Gunnar Birkeland, sjefen i den hurtigvoksende Unitech-gruppen, har headhuntet nettopp henne for kunnskapen og erfaringen hun har fra prosjektledelse. Unitechenergy med samarbeidspartnere skal bygge verdens største, flytende vindmølle utenfor Sør-Karmøy, og til det trengs en stødig hånd som kan føre prosjektet sikkert i havn.

-Gunnar tok kontakt i vår, og vi har holdt dialogen gjennom sommeren og høsten, sier trebarnsmoren, som er datter av skilegenden Edvind Halsnes og Anita Nedrebø, som du finner i billettluken i Sauda Skisenter. Trine bodde i industribygda i Ryfylke til for om lag 7 år siden, da hun og resten av familien flyttet til Haugesund.

Da hadde hun tatt ingeniørutdannelse innen prosess- og energiteknikk, og fått seg jobb i ingeniørselskapet PDS. Men lysten til å komme seg videre drev Trine til masterstudier i prosjektledelse, som hun avsluttet i 2016.

-Jeg har alltid likt å ha overblikket og se prosesser fra et overordnet nivå. Som prosjektleder skal du ha system, kontroll og motivere teamet til å levere. Det er noe jeg brenner for, og som jeg håper å utvikle videre i jobben i Unitechenergy, sier Trine.

Hun har helt til det siste holdt på med et spennende prosessprosjekt for Dupont på Vormedal, og er litt lei for at hun ikke får med seg sluttføringen neste vår. Men hun gleder seg til å ta fatt på arbeidet med det store Flaggskip-prosjektet, som innebærer leveranse av kabler og annet utstyr, installasjon og drift av verdens største vindmølle.

-Utviklingen av vindmøller til havs skjer i stort tempo, og utenfor Karmøy bygges det testmiljøer som vil trekke høy kompetanse og nye arbeidsplasser til regionen, sier Trine, som totalt vil få ansvaret for en portefølje verdt over 100 millioner kroner.

Den sporty trebarnsmoren passer godt inn i det relativt nye næringsbygget, for hun betegner seg selv som en kvinne som jobber 24/7. Men når hun ikke er på jobb, liker hun å trene, og Trine har for vane å melde seg på lokale løpsarrangement. Og hun har også et vaktsomt blikk mot det hennes nåværende mann Christian Nilsen har som hobby; motocross og svidd gummi…

 

 
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund