Jakter nye avfallsmarkeder

29.04.2020
Geminor holder folk i arbeid, men må jakte nye markeder når Norge og England går på tomgang
-Vi hadde beredskapsplaner, men ikke for et scenario som dette, sier administrerende direktør Kjetil Vikingstad i det suksessrike avfallshåndteringsselskapet på Karmøy.

Med nedstengning både her hjemme og i hovedmarkedet Storbritannia må Geminor se seg om etter andre områder for å opprettholde volumet. Nå satses det for fullt for å komme inn på det polske og italienske markedet.

-Når bedriftene ligger nede og ikke produserer avfall må vi se på andre alternativer. Vi har økt fokus på å sikre kontrakter med stat, kommuner og offentlige institusjoner, men vi klarer bare å dekke omtrent halvparten av volumbortfallet fra industrien. Derfor må vi se mot andre markeder, og vi bruker nå ressurser på å komme inn i Polen og Italia, sier Vikingstad.

Bolzano

Geminor åpnet i april et kontor i den norditalienske byen Bolzano for å møte det økende europeiske behovet for avfall til energigjenvinning og materialgjenvinning.  Med bare 40 forbrenningsanlegg i Italia er den nasjonale kapasiteten lav, noe som gjør at en betydelig del av avfallet går til deponi eller eksport.

Geminor har fra 2018 tatt posisjonen som den største eksportøren av avfall fra Storbritannia. Restavfallet blir behandlet, pakket og transportert til energigjenvinningsanlegg i bl.a. Norge Sverige og Danmark, der det brennes som bærekraftig drivstoff for produksjon av fjernvarme og elektrisitet

-.Vi rammes hardt av nedstengingen i Storbritannia og Norge, men nå ser det ut for at det åpnes for mer aktivitet, og det er bra, sier Vikingstad, som leder en internasjonal virksomhet som omsetter for over en milliard kroner i året.

Målet for de neste tre til fem årene er en dobling av omsetningen og ekspansjon til alle de viktigste markedene i Europa.Selskapet har hovedkontor på Torvastad og har totalt rundt 70 ansatte.
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund