Kjøper seg opp i "Plankebyen"

16.12.2020
Adm.dir. Rolf Sjursen: – Det er mye spennende som skjer mellom Oslo og Sverige iutbygging og boligmarked.
Berge Sag har kjøpt aksjemajoriteten i Blinkhus-forhandleren Byggkompaniet Østfold AS i Fredrikstad.
Nylig ble det kjent at Berge Sag har kjøpt Eikås Hytter & Hus i Agder. Konsernsjef i Berge Sag, Rolf L. Sjursen, fortalte i etterkant av kjøpet at dette var en del av byggkonsernets satsning om å nå bredere ut i det norske hyttemarkedet, heter det i en pressemelding.

Nå står en bredere og offensiv satsning i boligmarkedet for tur. Med kjøp av 66 prosent av aksjene i Byggkompaniet Østfold AS (BKØ), forteller Sjursen at Berge Sag sikter seg inn på en høyst interessant region.

– Det er mye spennende som skjer mellom Oslo og Sverige hva gjelder utbygging og boligmarkedet. Like ved Fredrikstad har vi Halden, Sarpsborg, Råde og Moss, som sammen med Fredrikstad utgjør en region med over 225.000 mennesker.

– Et åpenbart valg
Prognosene tilsier at innen 2040 vil befolkningstallet i regionen øke til 250.000.
– I tillegg til et spennende boligmarked lokalt, vet vi jo i at folk i området, som andre steder, også drømmer om en fritidsbolig. Så for oss er denne regionen et åpenbart valg, ut fra flere hensyn, påpeker Sjursen.

BKØ ble etablert i 1994 og har vært forhandler av Blinkhus siden oppstarten. Boligleverandøren har i dag 17 ansatte, bestående av tømrere, regnskap, to lærlinger samt salg- og byggeledelse, som alle blir med videre.

Bedriften sørøst i Viken fylke tilbyr i dag mange ulike kataloghus fra Blink-katalogen som tilpasses kjøpernes behov og ønsker. Med i oppkjøpet av BKØ følger også bedriftens egen kjøkkenavdeling som tar seg av blant annet levering, montering og tilpasninger av kjøkken og hvitevarer til BKØ og andre kunder i hele det tidligere Østfold-området.

Nye muligheter
– Vi gleder oss veldig over å få med oss en så stor og solid samarbeidspartner som Berge Sag på laget, noe vi mener vil gi BKØ og Blink Hus nye muligheter. Vi ser frem imot å møte nye kunder over hele «gamle Østfold», forteller Raymond Storhaug, medgründer og daglig leder i BKØ.

BKØ og Berge Sag har hatt et tett og godt samarbeid siden BKØ-etableringen i 1994.
– Vi kjenner dem som dyktige og driftige, som gjennom å bygge sten på sten, har utviklet BKØ til det det er i dag. Nå skal det bli spennende å utvikle bedriften inn i fremtiden sammen med dem, sier konsernsjef Sjursen, og legger til:

– Vi ønsker å ha en større tilstedeværelse, også i boligmarkedet, flere steder i landet. Vår strategi er at vi fremover skal tilby våre kvalitetsprodukter for markeder også utenfor vårt eget Haugalandet, og Fredrikstad/Hvaler og området rundt plankebyen og de andre tidligere «Østfold-byene» er absolutt et attraktivt og spennende område.
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund