Kjøper seg opp i Skottland

04.07.2019
Imenco-eier Geir Egil Østebøvik( her sammen med stortingsrepresentant Terje Halleland), lettet litt på sløret under 40-årsjubileet for noen uker siden. Nå bekrefter han et nytt britisk oppkjøp
Geir Egil Østebøvik og Imenco kjøper et nytt selskap i Skottland og styrker posisjonen innen oppdrett og offshore havvind.
Det britiske teknologiselskap Proserv har i dag kunngjort salg av sin digitale akustiske kommunikasjons- og posisjonssystemvirksomhet, Nautronix, til Imenco, en norsk leverandør av elektroniske og mekaniske produkter fra subsea, heter det i en pressemelding fra de to selskapene.

Enheten vil bli en divisjon innen Imenco, som fortsatt vil bli kjent som Imenco UK Ltd. De eksakte vilkårene for avtalen ble ikke offentliggjort.

Ewen MacLean, VP, strategisk planlegging og markedsføring på Proserv, sa om avtalen: "Etter den siste strategiske gjennomgangen av porteføljen vår, var det å levere digitale akustiske kommunikasjonsprodukter og posisjoneringstjenester til undervannsindustrien ikke lenger en del av  Proservs kjernetilbud, så en salgsprosess ble aktivert, og det har resultert i denne vellykkede avtalen.

"Subsea-sektoren er fortsatt et viktig marked for Proserv, og vi benytter vår omfattende teknologiske evner til å utvikle nye produkter for å støtte våre kunder."

Etter salgsaftalen vil 21 av Nautronixs ansatte flytte fra Proservs Westhill, Aberdeen hovedkontor til Imencos anlegg i Aberdeen innovasjonspark, Bridge of Don,.

Alan Buchan, nåværende daglig leder for Nautronix, vil fortsette å lede sitt lag og bli daglig leder, Nautronix Division, i Imenco.

Imenco administrerende direktør og eier Geir Egil Ostebovik sier: "For Imenco utvider dette oppkjøpet Imenco subsea electronics porteføljen og legger til innovative subsea posisjonerings- og kommunikasjonsprodukter til vårt omfattende produktsortiment. Det betyr at vi kan tilby en utvidelse av tjenester til eksisterende og nye kunder i etablerte markeder, og fremvoksende områder, som fiskeoppdrett og offshore-vind. "

For et knapt år siden kjøpte Imenco virksomheter fra Kongsberg Maritime i Skottland. Der produseres og  selges undervannskameraer i stor stil gjennom en organisasjon på 65 personer. Hovedkontoret er i Aberdeen og produksjonslokalene i Wick helt nord i Skottland.
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund