Klar for tunge løft

22.06.2020
Aron Boyser i Libherr overrekker en modell av kranen til Havnedirektør Tore Gautesen.
-Karmsund havn posisjonerer seg...
Karmsund Havn investerer i ny mobil havnekran og har med dette de to største kranene i Norge. Dette er den ene nyheten Havnedirektør Tore Gautesen røper på en pressekonferanse mandag.

Karmsund Havn har inngått en avtale med Liebherr om kjøp av ny kran. Gautesen legger et økende aktivitetsnivå til grunn for anskaffelsen.

-Vi ser at håndtering av containserskip har steget og kranen vi kjøpte i fjor hatt et høyere aktivitetsnivå enn budsjettert, sier han.

I følge Gautesen vil den nye kranen øke kapasiteten fra i underkant av 20 til 50 løft i timen.

-Med dette får vi også en bedre driftstabilitet og klarer mye gjevnere produksjon.

Med den nye kranen på plass må man til Esbjerg i Danmark for å finne samme kraft med to mobilkraner.

Posisjonerer seg som prosjekthavn


Tidligere i juni ble det klart at Utsira Nord åpnes for flytende havvind. Karmsund Havn skal i følge Gautesen posisjonere seg mot det nye markedet med den nye kranen.

Gautesen legger til at den nye kranen hensyntsar målet om en nullutslipphavn innen 2030.

-Vi har valgt en kran som går på elektrodrift. Vi legger opp til ekstra støyisolering og har gjort ekstrainvesteringer for å gjøre kranen så miljøvennlig og skånsom for omgivelsene som mulig, sier han.

Skal investere tett opp mot 100 millioner i næringsområde


Sammen med ordfører i Karmøy og Havnerådsleder Jarle Nilsen forteller Gautesen at alle reguleringsplaner er på plass for å lage et 140 mål stort næringsområde. Arbeidet er allerede i gang.

-Vi går umiddelbart i gang med utviklingen, og er allerede ute med anbud. Vi gjør oss klare til å investere tett opp mot 100 millioner i klargjøringen av næringsområdet, sier Gautesen entusiastisk.

-Jeg er veldig stolt. Dette har ikke bare betydning for utviklingen i Karmøy Kommune, men for hele Haugalandet. Dette er en posisjon vi skal ha hvis vi skal være vestlandets knutepunkt, sier Nilsen.

Det skal fjernes 300 000 kubikk med stein for å lage plass til Næringsområdet. Gautesen legger til at steinen skal fylles sjøen for å bygge del 2 av kontainerterminalen. Han legger til at forsinkelsene i Rogfast setter en demper i arbeidet.

-Vi skulle ønske å se at Rogfast er i gang. Det er en viktig del av utvidelsen på vårt område. Ikke bare på grunn av bygningsmassen men også at vi får en bedre tilknytning til Sør-Rogaland, sier han.
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund