Klart for store industrietableringer i Haugaland Næringspark med ny kraftlinje!

21.04.2020
F.v Jarle Nilsen Karmøy kommune, Osmund Våga Bokn kommune, Tiril Fjeld Haugaland Næringspark, Ole Johan Vierdal Vindafjord kommune, Arne-Christian Mohn Haugesund kommune, Sigmund Lier Tysvær kommune.
Foto: Haugaland Næringspark
Statnett har sendt inn konsesjonssøknad på ny 420 Kv – kraftlinje til Haugalandet
Den planlagte kraftlinjen vil i første omgang gi 500MW og vil lande i en ny transformatorstasjon i Haugaland Næringspark.

Tidligere i år ble det kjent at Haugaland Næringspark og Gassco har inngått utredningsavtaler med Statnett for den nye linjen.

 Haugaland Næringspark og eierkommunene; Karmøy, Haugesund, Tysvær, Vindafjord og Bokn mener dette er en særdeles viktig dag for videreutviklingen av Norges største regulerte næringsområde!

Eierkommunene står samlet bak Næringsparken og er klar på at en suksess her er viktig for å tiltrekke seg nye arbeidsplasser og økt verdiskapning for alle kommuner i regionen.

Ordfører Jarle Nilsen i Karmøy kommune presiserer: «Den nye kraftlinjen gjør at vi vil være klare til å ta imot store areal og energikrevende etableringer i Haugaland Næringspark, mer kraft er også viktig for vår allerede eksisterende industri og ikke minst om vi skal være en attraktiv region for ny næring».

 «Vi vil ha de nye grønne arbeidsplassene, dette er en viktig dag for at dette skal kunne skje», uttaler daglig leder i Haugaland Næringspark, Tiril Fjeld

 

 
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund