Knuser konkurrentene

23.10.2019
Reidar Westre om det lave sykefraværet: _Resultat av målrettet arbeid over tid.
Scandic Maritim har halvparten så høyt sykefravær som konkurrentene
Scandic Maritim kan vise til et sykefravær på rekordlave 2,6 prosent, skriver havis.no

– Dette er ikke noe som blir løst over natta. Det er målrettet arbeid som vi har jobbet med over lang tid. Høyt sykefravær er noe som er ekstremt kostbart for bedrifter. Derfor prøver vi å ta tak i ting som vi kan gjøre noe med kontinuerlig, sier adm.dir. Reidar Westre.


Westre forteller at de har gjort mange små grep når det gjelder den ergonomiske biten.


– Ved å heise opp sengene og fjerne de fleste pynteputene på rommene, har arbeidet blitt enklere for stuepikene. Vi har også løftet opp pulter på kontoret og benkene på kjøkkenet. I tillegg har vi gjort jekketraller og andre ting elektriske, trekker han fram.


Tillitsvalgte Torunn Ægisdottir og hovedverneombud Lars Jakob Hausken trekker fram flat struktur og fleksibilitet som årsaker til det gode arbeidsmiljøet. "Mye tull og tøys" hjelper også på.

Men den viktigste suksessfaktoren er samholdet og gode kollegaer, trekker duoen fram.


– Samtlige er pliktige til å bidra til et godt arbeidsmiljø her. Selv om de ansatte ikke alltid liker alle oppgavene, har folk en stolthet til bedriften, sier Hausken og legger til:


– Jeg jobber selv i frokosten og får stadig kommentarer fra gjestene som sier at det virker som vi trives godt på jobb, smiler .


 
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

Haubo
SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Tveit
Hatteland