Laveste strømpris siden 2015

11.06.2019
Sjekk strømregningen din. Du har neppe sett den lavere enn  siden 2015
Sist lørdag falt strømprisen til 14,6 øre på Østlandet og til 9,2 i Nord- og Midt-Norge, skriver Dagens Næringsliv. Dette er den laveste prisen som er registrert siden 2015, og et markant fall siden de høye strømprisen i vinter. Lev etterspørsel i helgene er trolig noe av forklaringen for prisfallet.

Mye vindkraft i Europa, lav etterspørsel og alt regnet de siste dagene er årsaken.

– Det har regnet mye den siste tiden, i tillegg er det mye snøsmelting, sørlig i Midt-Norge og Nord-Norge og det har ført til høy produksjon av vannkraft både i Norge og Sverige, sier kraftanalytiker Ole Thom Djupskås i Refinitiv til NRK.

Når det blir for mye vann i magasinene må strømprodusentene enten slippe vannet gjennom uten å produsere strøm, eller senke prisene.

Kraftanalytiker Tor Reier Lilleholt i Wattsight sier til DN at regnet nok har en del å si, fordi det fyller opp vannmagasinene, men legger til at det er mindre snø enn normalt i fjellet og at det ikke har regnet så mye mer enn normalt. Han viser til forhold i Europa, som også har rekordbillig strøm, og derfor påvirker strømprisene i Norge.
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund