Mega-kontrakt for havvind

30.10.2019
Doggerbank-prosjektet skal ledes fra Aibels verft i Haugesund. Slik ser omformerplattformen ut.
Aibel har blitt tildelt en kontrakt til en verdi av over 2,5 milliarder norske kroner fra Equinor og SSE Renewables-konsortiet.
– Dette er en viktig strategisk milepæl for Aibel. Med denne utmerkelsen bekrefter vi vår posisjon som en foretrukket leverandør i det europeiske havvindsegmentet og styrker vår rolle i den pågående transformasjonen av energibransjen, sier konsernsjef i Aibel, Mads Andersen i en pressemelding..

Aibel skal levere to omformerplattformer til prosjektene Creyke Beck A og Creyke Beck B, med en opsjon på en tredje plattform, Teesside A.


Plattformene skal installeres på Dogger Bank på britisk sektor i Nordsjøen cirka 130 kilometer nordøst for Yorkshire i England.


Ifølge pressemeldingen vil de tre prosjektene ha en kombinert kapasitet på opptil 3,6 GW, noe som gjør Dogger Bank til den største havvindparken i verden.


Vindparken vil produsere nok energi til å dekke behovet til over 4,5 millioner hjem årlig.


I mai 2019 ble Aibel tildelt en tilsvarende kontrakt for havvindprosjektet DolWin5 fra den ledende europeiske nettoperatøren TenneT.


Dogger Bank-prosjektet skal ledes fra Aibel i Haugesund, mens produksjonen av de to topside-modulene vil foregå ved Aibels verft i Thailand.


Modulene blir deretter fraktet til Haugesund, hvor de blir utstyrt med ABBs siste generasjons HVDC-omformerteknologi, inkludert endelig ferdigstilling og oppstart.

Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund