Nå blir hun skipsreder

18.12.2019
Margaret Hystad kjøper hurtigbåt og vil tilby fjordcruise i Karmsund- til cruiseturister
Margaret Hystad fra Kopervik ønsker at overskuddet fra turistbesøkene skal komme den lokale næringen til gode – og ikke Bergen og Stavanger, som i dag stikker av med mye av kaka.


– Vi må ta tak i lokal verdiskapning, og stå mer samlet som region når vi skal by oss fram, sier Hystad til Haugesunds AvisMandag la hurtigbåten «Rødøyløven» til kai i Kopervik. Der skal den få nytt navn, og settes i stand til turistsesongen.


Båten ble i sin tid bygget ved Oma Baatbyggeri på Stord, og har de siste årene gått i passasjertrafikk i Nordland.


– Den er helt perfekt til vårt formål, med plass til 94 personer om bord. I tillegg har den store vinduer og godt med uteplass. Den får navn etter Gyda Eiriksdotter, en av Harald Hårfagres hustruer, sier Hystad.


Det nye navnet på turistbåten blir dermed MS «Gyda» – The Viking Queen.


Hurtigbåten «Rødøyløven" skal bli til MS «Gyda» – The Viking Queen og fra våren av frakte cruiseturister i Karmsundet. Foto: Privat
 
Støtter opp om lokale krefter


Hystad forteller at hun nå har kjøpt hurtigbåten av transportselskapet Torghatten Nord AS, men vil ikke ut med kjøpesummen.


Båten eies av Karmsund Kapital Ocean AS, et datterselskap av Hystads Karmsund Kapital AS.


– Dette er egentlig kaptein Erlend Nilsens idé. Gjennom oppkjøp av denne hurtigbåten legger jeg til rette for lokal verdiskaping. MS «Gyda» skal opereres av Karmsund Cruiseservice AS, som jeg eier 50/50 sammen med Nilsen, sier investoren.


Hystad har selv årelang bakgrunn fra maritim næring. I familien har de holdt på i tre generasjoner med blant annet båtbygging og skipsreparasjon.


Nå er hun også blitt skipsreder.


 

Tilbudet om fjordcruise med MS «Gyda» i Karmsundet vil inngå i pakker som tilbys av Viking Adventure AS.


– Av undersøkelser gjort opp mot cruiseturistene som gjester Haugalandet, ser vi at fjordcruise er spesielt populært. Med MS «Gyda» ser vi for oss å selge fjordcruise til Avaldsnes og Skudeneshavn, sier Hystad.


Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund