Nå eller aldri!

24.09.2019
Gunnar Birkeland sier at leverandørindustrien i regionen må kjenne sin besøkelsestid.
Gunnar Birkeland i Unitech mener leverandørindustrien i regionen har en unik mulighet til å bli en del av et nytt Lykkeland…
Det skjer mye med tanke på havvind om dagen. Først kunngjorde Enova at de støttet Equinors Hywind Tampen prosjekt med 2,3 mrd. kroner. Så samlet statsminister Erna Solberg en rekke industritopper i havlaboratoriet på Marineholmen. Sjefene i Equinor, Kværner, Aker Solutions, Fred Olsen, Aibel, DOF og en drøss andre snakket om hvordan man får til en norsk satsing på havvind.

I tillegg arrangerte Norwegian Offshore Wind Cluster med hovedsete i Haugesund en fullsatt Havvindkonferase i Oslo samme uke, med fullt medietrøkk fra rikspressen.  Gunnar Birkeland, leder Unitech som leverer kabler til denne industrien, og han har flere roller knyttet til vindeventyret som kan ta form i vår region. Blant annet som styreleder i Norwegian Offshore Wind. Han var selv tilstede både på Havvindkonferansen og i møte med Statsministeren, og han er ikke i tvil; Leverandørindustrien i regionen må kjenne sin besøkelsestid. «Mulighetene som ligger foran oss er helt enorme. Olje og energidepartementet har innstilt feltet Utsira Nord som et stort felt for flytende vindmøller. Beslutningen kan sannsynligvis bli satt før sommeren 2020. «Skulle dette skje, er vårt næringsliv perfekt plassert for å kunne ta del i et nytt mulig Lykkeland, sier Birkeland.

«Vi har teknologien, kunnskapen og beliggenheten. Bare tenk mulighetene for Aibel med sine transformator-plattformer og stålarbeid, Kværner med kompetanse på betongunderstell og beliggenhet til å håndtere møllene. DeeOcean som er dyktige på kabelegging, Marine Aluminium med sine gangbroer, og oss som kan levere kabler. Ja mulighetene er enorme», sier Birkeland, som viser til Menonrapporten som anslår at Norsk Industri kan hente ut kr 60 mrd. ut av dette markedet årlig…

«Det er opp til oss å hente ut mest mulig av denne potten i vår region, men da må vi vise at vi klarer å jobbe smartere og få ned kostnadene, ellers blir ikke dette eventyret noe av, poengterer Birkeland.
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund