Ny storaktør satser på havvind

11.11.2020
Utsira Nord tiltrekker seg stadig nye selskaper med stor investeringsvilje

Hitecvision og den italienske oljegiganten Eni går sammen om en industriell storsatsing innen fornybarsektoren. Selskapet skal hete Vårgrønn.


Eierskapet i joint venture-selskapet Vårgrønn blir det samme som i Vår Energi, der Eni eier 70 prosent og Hitecvision 30 prosent. Det etableres som et norsk aksjeselskap, i følge E24


Hitecvision, med base i Stavanger, er bl.a. eier av DeepWell på Husøy.

– Vi ser store investeringsmuligheter innen fornybarsektoren i det nordiske markedet, sier Jon Vatnaland, partner i Hitecvision


Han nevner elektrifisering av sokkelen som et viktig område.


Det første selskapet skal kaste seg over er havvind. Optimismen innen havvind har steget markant i det siste. I sommer varslet regjeringen at to store områder i Nordsjøen kan bli havvind-parker.


- Det første vi skal gjøre er å søke konsesjoner for utvikling av havvind på norsk sokkel, sier Olav Hetland, adm.dir. i Vårgrønn.


 - Disse konsesjonene skal lyses ut i januar 2021, så timingen er perfekt for oss.


Også andre energiselskaper har varslet at de vil søke på disse konsesjonene, så her blir det trolig kamp om lisensene. Områdene heter Utsira Nord og Sørlige Nordsjø II. Særlig Utsira Nord antas å få stor effekt for sysselsetting og næringsutvikling for regionene Haugalandet og Sunnhordland.


Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund