-En stor dag for norsk havvind

06.12.2022
Knut Vassbotn i Deep Wind Offshore uttaler at dagen i dag er en stor dag for norsk havvind.
Regjeringen presenterte rammer for Utsira Nord og Sørlige Nordsjø II
– Dette er en stor dag for norsk havvind. Olje- og energiministeren setter virkelig opp farten for utbygging på Utsira Nord og Sørlige Nordsjø II, ved å sende kriteriene på høring med én måneds frist. Alt ligger til rette for tildeling i løpet av neste år, sier Knut Vassbotn i Deep Wind Offshore i en kommentar.

Lokale ringvirkninger
– Som en lokal utvikler med eiere i Knutsen Group, Haugaland Kraft og SKL – og Utsira Nord utenfor kontorvinduene – er vi fornøyd med at lokale ringvirkninger er et av hovedkriteriene. Det er her det skal skje, og den lokale industrien er klar, sier Vassbotn, og viser til både dette og samarbeidet med partner EDF.

– Deep Wind Offshore har lokalkunnskapen og erfaringen i Norge, og vår partner EDF tilfører ytterligere bærekraft- og teknologikompetanse. Vi er fornøyde med å ha EDF, som er Europas største kraftprodusent, med oss i prosjektet. De har også satt opp Frankrikes første havvindpark, hvor norske leverandører er i arbeid, sier han.

Havvindhovedstad
Haugalandet kan vise til stor kompetanse og Vassbotn påpeker at vi ligger midt i smørøyet.
 
– Dette er viktig startskudd for Havvindhovedstaden Haugesund. Vi har Utsira Nord, testturbinene på MetCentre, havvindklyngen og en lang rekke kompetente leverandører. Tomten som Deep Wind Offshore har på Utsira blir også vist frem som der transformatorstasjonen skal ligge. Det er få regioner som er så avhengige av olje og gass som Haugalandet. Det er også få regioner som har så stor evne til omstilling som Haugalandet, avslutter han.
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund