-Problemstillinger vi ikke har sett før

13.01.2022
Kiropraktor Danielle Strømme Bollvåg anbefaler forebyggende tiltak for hjemmekontorister
Kiropraktor Danielle S. Bollvåg gir nye typer råd til hjemmekontorister
 
Mange er godt trent i å jobbe fra hjemmekontor nå, etter nærmere to år med periodevise tiltak og anbefalinger. Men mer erfaring med hjemmekontor er ikke ensbetydende med å gjøre alt riktig.

Kiropraktor Danielle Strømme Bollvåg hos Haugesund Kiropraktorsenter forteller at de ikke nødvendigvis har fått en stor økning av pasienter under pandemien, men noe er likevel annerledes.

 – Vi ser en helt annen type problemstilling nå, en vi ikke har sett før. Denne har vært gjeldende siden første runde med hjemmekontor i mars 2020, sier hun.

– Endringen viser seg i en annen type smerter og plager som ikke var typisk tidligere. Det medfører at vi må gi nye typer råd og grave litt i hvordan arbeidssituasjonen er på hjemmekontoret, utdyper hun.

Bollvåg forteller om at vi sitter mer, det er mindre bevegelse i løpet av dagen og at det samtidig blir mindre trening på mange, når treningssentrene også er rammet av strenge tiltak.

Noen gode råd
I følge Bollvåg skal det kun noen små endringer til for å jobbe forebyggende.

– Alle som sitter på hjemmekontor kan med fordel ta noen enkle grep for å forebygge plager og smerter. Det er ikke alltid så mye som skal til. Sørg for å reise deg med jevne mellomrom, ikke bli sittende for lenge om gangen. Få nok søvn, pass på stressnivået og ikke ta lettvinte løsninger. Jeg anbefaler også å gå en tur i lunsjen, for eksempel, samt å gjøre hjemmeøvelser, sier hun.  

– Den mentale helsen er også viktig i det store bildet. Det kan oppleves tungt å ikke kunne ha sosial omgang med andre på samme måte som før. Både det og stress generelt kan føre til at smerter oppleves som sterkere, poengterer kiropraktoren avslutningsvis.
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund