-Vi har nå fått alle godkjenninger vi trenger for å satse videre

31.01.2022
-Vi har avsluttet samarbeidet med Chemiteq og samarbeider nå direkte med oppfinneren om produktet Freebac, sier Oxyl Pro-gründeren.

  -Vi har avsluttet samarbeidet med Chemiteq og samarbeider nå direkte med oppfinneren om produktet Freebac, sier gründer og daglig leder i Oxy Clean, Tor Petter Eriksen til Næringsforeningen.
 
Tidligere het produktet Oxyl Pro. Spesielt i begynnelsen av pandemien ble produktet omtalt som et effektivt middel mot blant annet covid-19.

-Vi har nå fått alle godkjenninger vi trenger for å satse videre. Det nye brand navnet blir nå Freebac, alle godkjenninger og tester er gjennomført som vi trengte for å satse videre. Samme innhold, annet brand, forklarer han.
 

Ny drakt

 
I en pressemelding skriver selskapet at desinfiseringsmiddelet Freebac er basert på det aktive stoffet hydrogenperoksid, med en unik formel som ved oksidasjon eliminerer alle bakterier den kommer i kontakt umiddelbart, sammen med deres organiske vekstområde. Restproduktene er kun vann og oksygen, noe som gjør at middelet kan brukes hvor som helst og slippes direkte ut – uten noe form for negativt avtrykk i naturen.
 
Eriksen mener desinfisering på denne måten er en veldig enkel måte å komme i gang med det grønne skiftet på.

-Spesielt innen Akvakultur som vi nå har godkjenning, vil det å skifte fra kjemikalier som ikke er bærekraftige, til Freebac være en vinn-vinn for det segmentet, sier han.
 
– Freebac er på mange måter naturens egen løsning på flere utfordringer, og helt i tråd med FNs bærekraftsmål. Her blir man kvitt bakterie/virus/sopp-problemene uten bruk av skadelige kjemikalier, og på en skånsom og naturlig måte som sikrer at personell får en enklere hverdag at og naturen unngår skadelige avfallstoffer, sier forklarer han.
 
Ifølge Eriksen bruker nesten 15% av landets kommuner Freebac mot legionella/biofilm i drikkevannssystemer.
 
-Det blir også tatt i bruk i desinfisering av kyllingfarmer. Her ser vi at dyrene trenger opptil 10% mindre mat som følge av produktet. Kyllingene tar opp mer næring når vanner er rent, forklarer han.
 
På spørsmål om hvilke planer de har fremover svarer Eriksen entusiastisk:
 
-Vi jobber allerede med samarbeidspartnere i Midtøsten og Kina, sier han.
 
 
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund