-Vi trenger fornybar energi for å utvikle Norge, sa ministeren

11.08.2022
Knut Vassbotn, administrerende direktør i Deep Wind Offshore, og olje- og energiminister Terje Aasland foran en av turbinene på METCentre.
Næringsforeningen var invitert med på båttur til turbinene på METCentre da olje- og energiminister Terje Aasland besøkte Deep Wind Offshore
Og vi var ikke de eneste. Rundt 60 inviterte fra bl.a. energibransjen, leverandørindustrien, ordførere, akademia og havn var ivrige tilhørere til innlegg fra både olje- og energiminister Aasland, vertskap Deep Wind Offshore, deres samarbeidspartner EDF Renewables og Norwegian Offshore Wind.

– Vi trenger fornybar energi for å utvikle Norge, sa minister Aasland.

– Akkurat nå er det imidlertid et energiens dilemma at det er lite oppslutning om havvind, fortsatte han.

Olje- og energiministeren.  men hadde ingen store nyheter å melde på nåværende tidspunkt. Han kunne imidlertid fortelle at utlysning om konsesjoner vil komme tidlig i 2023 og at tildelingen også vil skje i løpet av samme år. I tillegg kommer det en enda større utlysning i 2025.

Vertskap Deep Wind Offshore, med administrerende direktør Knut Vassbotn i spissen, poengterte at det var et paradoks at det kun for ett år siden ble proklamert at vi hadde et kraftoverskudd i dette landet, mens vi nå står midt i en strømkrise.

Daglig leder Arvid Nesse i METCentre og Norwegian Offshore Wind understreket at Norge har mulighet til å ta en sterk posisjon i flytende havvind-markedet. Regjeringen la i mai frem et mål om 30GW havvind innen 2040.

Leverandørene står klar, nå er det bare å vente på konsesjonsutlysningene.
Energi
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund