Aibel får milliard-oppdrag på Aasta Hansteen

22.11.2022
Aibel får milliard-oppdrag på Aasta Hansteen. Foto Equinor.
Aibel er av Equinor blitt tildelt en milliardkontrakt for omfattende modifikasjoner og klargjøring av Aasta Hansteen-plattformen.
 
Aibel regner kontrakten som en "stor" kontrakt, som på det meste vil sysselsette over 200 personer. Aibel bruker betegnelsen «stor» på kontrakter hvor verdien til Aibel er mellom 1,5 og 2,5 milliarder norske kroner. Ledelse og prosjektering blir gjennomført fra Aibels kontor i Stavanger med støtte fra kontorene i Oslo og Singapore. I tillegg vil prosjektet utnytte synergier med Aibels eksisterende vedlikeholds- og modifikasjonskontrakt for Aasta Hansteen som ledes fra Harstad-kontoret. Prefabrikasjon og modulsammenstilling vil foregå på Aibels verft i Haugesund og Thailand.

EPCIC-kontrakten (prosjektering, innkjøp, bygging, installasjon og ferdigstillelse) var en opsjon da Aibel i fjor høst ble tildelt forprosjektet (FEED – Front End Engineering og Design) for å detaljplanlegge modifikasjonene.

- Tildelingen er en annerkjennelse til organisasjonen som har jobbet med forprosjektet. Samtidig bekrefter det Aibels ledende posisjon innen modifikasjoner av infrastruktur på norsk sokkel. Vi har en lang historikk som hovedleverandør innen dette området og ser frem til å levere en integrert løsning i nært samarbeid med Equinor, sier konsernsjef i Aibel Mads Andersen.

Irpa er et gassfelt som ligger 80 kilometer vest for Aasta Hansteen-plattformen i Norskehavet. Feltet bygges ut som en såkalt tie-in til Aasta Hansteen med eksport gjennom den 482 km lange gassrørledningen Polarled til Nyhamna gassprosesseringsanlegg.

For å ta imot produksjonen fra Irpa-feltet, skal det utføres omfattende modifisering av Aasta Hansteen-plattformen, som også vil forlenge levetiden med 7 år. Dette inkluderer blant annet integrasjonsarbeid på plattformens eksisterende prosessanlegg samt bygging og installasjon av en ca. 450 tonn monoetylenglykol-modul (MEG-modul).

Prosjekteringen starter umiddelbart, mens de første aktiviteter offshore forventes allerede i løpet av februar 2023. Prosjektet forventes ferdigstilt i løpet av 2026.
 
Industri
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund