Aibel tildelt nytt grønt oppdrag

03.02.2021
-For oss er dette svært viktige jobber som gir arbeid til hele verdikjeden, inkludert vårt verksted, sier verftsleder Ole Sandvik ved Aibel Haugesund.
-Jeg er stolt av at vi nå vinner kontrakter både innenfor offshore vind og karbonfangst, sier Verftsleder Ole Sandvik
Aibel har blitt tildelt en EPCI-kontrakt av Equinor for Northern Lights-prosjektet som ligger på Oseberg A-plattformen. Northern Lights-prosjektet er en del av det norske prosjektet for fullskala karbonfangst og -lagring (CCS), Langskip, støttet av den norske regjering. Kontrakten tildeles mot eksisterende Oseberg-porteføljeavtale som ble signert i juli 2020. Anslått verdi av oppdraget er omtrent 140 millioner kroner.

-For oss er dette svært viktige jobber som gir arbeid til hele verdikjeden, inkludert vårt verksted. Det er viktig for oss å være hovedleverandør på en installasjon som Oseberg, sier verftsleder ved Aibel Haugesund, Ole Sandvik.

Arbeidsomfanget dekker alle nødvendige oppgraderinger av Oseberg A-plattformen, for å gjøre den klar til å trekke inn og styre kontrollkabelsystemet som skal koble sammen plattformen og havbunnsanleggene til Northern Lights-prosjektet,

Prosjektledelse og prosjektering vil bli utført på Aibels kontorer i Bergen og Stavanger, og prefabrikasjon vil foregå på Haugesund-verftet. Prosjektet vil bidra med rundt 60 årsverk for Aibel. Arbeidet startet i januar 2021 og er planlagt fullført sent i 2023.

-Jeg synes det er ekstra stas at vi som selskap både hevder oss i offshore vindmarkedet, og innenfor karbonfangst, avslutter Sandvik.

Bilde under: Oseberg A-plattformen. Foto: Harald Pettersen / Equinor

Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund