Aibel tildelt tiårsavtale med Equinor 

13.05.2022
F.v.: Anskaffelsesdirektør Mette H. Ottøy, Equinor, konserndirektør prosjekter Geir Tungesvik, Equinor, Administrerende direktør og konsernsjef Mads Andersen, Aibel, og konserndirektør modifikasjoner og verftstjenester Nils Arne Sølvik, Aibel. Foto: Kjetil Eide/Equinor
 
– En tillitserklæring, sier Lars Inge Hellestveit, verftsdirektør på Aibel Haugesund 

Det var en kjempefornøyd verftsdirektør vi snakket med i dag.  
 

– Jeg er kjempeglad! Denne avtalen befester det tette samarbeidet vi har og gir en veldig god langsiktighet fremover, uttaler Hellestveit. 
 

Avtalen, som ikke er tallfestet, gir Aibel en vesentlig arbeidsmengde i årene fremover, både innen olje og gass og inn mot det grønne skiftet.  
 

– Nå kan vi planlegge bedre og få en større forutsigbarhet på engineering, innkjøp og bygging. Dette er jo også et stort pluss for de ansatte – og for hele regionen, poengterer han. 
 

Aibel og Equinor har hatt et godt samarbeid i mange år. Aibel er Equinors største leverandør av vedlikehold og modifikasjoner på plattformer og landanlegg, og er også aktive innen nye utbygginger og havvind. 
 

Selskapene har jobbet for å bli bedre på sikkerhet og jobbe mer effektivt i flere år, og den nye samarbeidsavtalen skal ta dette et steg videre. Samtidig skal utslipp i leverandørkjeden kuttes.  Forenkling av utbygging av havvind og elektrifisering av olje- og gassplattformer er et annet mål for samarbeidet.  
 

Aibel økte inntektene fra 12,1 milliarder kroner i 2020 til 12,9 milliarder i fjor. Equinor står for en betydelig andel av inntektene til selskapet.  


Verftsdirektør Lars Inge Hellestveit og sveiser Janicke Jaisua foran Johan Sverdrup P2.

Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund