Alginor kjøper tomt på Husøy

16.12.2021
Karmsund Havn IKS og Alginor inviterte til en corona-vennlig utendørs signering av avtalen. Kjetil Rein (t.v), COO i Alginor og Tore Gautesen, Havnedirektør i Karmsund Havn signerte avtalen.
-Tomten har vært på radaren vår helt siden oppstarten, sier COO i Alginor, Kjetil Rein.
Alginor  har inngått en kjøpsavtale med Karmsund Havn IKS om en 30 måls tomt på Husøy industriområde nær Avaldsnes til en verdi av 84 millioner kroner.

-2021 har vært et år pakket med store begivenheter for Alginor, først med investeringsavtalen inngått med Hatteland, det europeiske investeringsfondet og Borregaard i sommer, og nå dette, sier COO i Alginor, Kjetil Rein..

-Tomten på Stutøya har vært på vår radar siden oppstarten i Alginor og har alltid vært vår foretrukne lokasjon for etablering av våre fullt oppskalerte industrielle anlegg, ettersom dette etter vår mening samsvarer ideelt med selskapets virksomhet og langsiktige mål, fortsetter Rein.

Også havnedirektør Tore Gautesen er fornøyd med avtalen. Han understreker at dette ikke er en opsjonsavtale.

-Her har Alginor inngått en avtale om kjøp med en hensikt å bygge, sier han.

Tomten befinner seg på nordre halvdel av Stutøya, og ligger i umiddelbar nærhet til kritisk infrastruktur, fasiliteter, tjenester og transport som er nødvendig for å etablere langsiktige industrielle anlegg med sikte på å gjennomføre Alginors langsiktige strategi.


Rein peker på området Alginor nå har sikret seg.

-Selv om vi ser på dette som en langsiktig investering og ikke har noen umiddelbare planer for tomten de neste årene, anså vi det som avgjørende å sikre tomten nå og ikke risikere at denne muligheten gikk tapt, og dermed stå uten en kontrollert, klar og forutberegning vei til våre planlagte industrielle fasiliteter og vårt langsiktige mål basert på 100 000 tonn tare – noe vi nå har, fortsetter han.

Husøy har en lang og innholdsrik industri- og handelshistorie både lokalt og globalt, som strekker seg helt tilbake til vikingtiden. I dag huser halvøyen flere selskapet på tvers av ulike industrier og inkluderer bl.a en av Norges største og mest avanserte containerhavner som er under stadig videreutvikling.

Alginor ASA er et norsk marint bioteknologiselskap. Selskapet utvikler en vertikalt integrert verdikjede for produksjon av legemiddel- og næringsmiddelingredienser basert på høsting og bioraffinering av stortare uten bruk av skadelige kjemikalier. Selskapetsmålsetning er å utnytte samtlige verdifulle substanser i taren, uten tap av biomasse.
 
Maritim
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund