Analyser- og tenk dere om!

22.12.2021
Karantene kan bli alvorlig for bedrifter, advarer kommuneoverlegen
Næringsforeningen har bedt smittevernoverlege Jostein Helgeland om råd til bedriftsledere i en hektisk førjulstid. Hva må man huske på, hvor ligger de største farene, og fins det noen enkle råd som kan gjøre at denne siste nedstengning kan gå så skånsomt som mulig.

-Jeg tenker at det er viktig for bedriftsledere å analysere konsekvensen av kontaktnivået mellom de ansatte. Da tenker jeg ikke først og fremst på smittefaren, men på hvilke følger karantenebestemmelsene kan få for bedriften, sier Helgeland.

Skulle viktig funksjoner bli rammet ved at mange i samme avdeling må i karantene, kan det gi følbare ringvirkninger. Det er viktig å tenke gjennom hvordan man organiserer lunsjer, møter eller andre møtepunkter, sier Helgeland.

Han er også opptatt av selve smittefaren, og viktigheten av å redusere den. Helgeland minner om at det kan være nyttig å ta tredje dose, den såkalte «boosteren», også fordi den gjør at man kan slippe lettere unna karantenebestemmelsene.

-Vi ser at antall smittede har gått litt ned hos oss de siste ukene, og at vi er flyttet fra rødt til oransje på det nasjonale kartet. Ingenting vil være bedre enn at bedriftene i regionen vår kan opptre klokt og bidra til at denne utviklingen kan fortsette, sier Helgeland.
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund