AOF Vestlandet-Agder mottar midler for utvikling av nye fagskoleutdanninger

08.04.2024
Ragnhild Bjerkvik, daglig leder (til venstre), og Cathrine Westmork, fagskolerektor (til høyre), fremhever innsatsen til AOF Vestlandet-Agders utviklingsteam i anledning mottakelsen av utviklingsmidler for nye fagskoleutdanninger. 
Foto: Jennifer Pham
Har mottatt 3,5 millioner i utviklingsmidler.
AOF Vestlandet-Agder har har mottatt 3,5 millioner i utviklingsmidler fra Direktoratet for høgare utdanning og kompetanse (HK-dir), noe som muliggjør utviklingen av nye og relevante fagskoleutdanninger innen poliklinisk kirurgisk kompetanse, prosjektledelse og digitaliseringsledelse.

Studieprogrammene er nøye utvalgt for å møte etterspørselen etter spesialisert kompetanse i arbeidsmarkedet. Ved å introdusere disse utdanningene, tar AOF Vestlandet-Agder sikte på å forberede studenter på de utfordringene og mulighetene som ligger i fremtidens arbeidsliv.
 

Videre skal de bruke en del av midlene til å styrke og utvide den digitale sykepleie-lab.

-Dette tiltaket vil berike vårt tilbud innen helse- og velferdsfagene og gi studentene tilgang til avanserte læringsverktøy og læringsmetoder. Den digitale sykepleie-laben vil spille en nøkkelrolle i å utruste våre studenter med praktisk erfaring og ferdigheter som er etterspurt i helsevesenet, sier daglig leder Ragnhild Bjerkvik.

 

Denne tildelingen er del av en større nasjonal satsing hvor nesten 77 millioner kroner er delt ut til 18 fagskoler over hele landet.
 

-Disse midlene er avgjørende for at fagskolene skal kunne tilby utdanninger som er tilpasset framtidens kompetansebehov, uttaler Sveinung Skule, direktør i Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse.

-Vi i AOF Vestlandet-Agder er takknemlige for tildelingen og ser på det som en anerkjennelse av vårt arbeid med å tilby relevant og kvalitetsmessig høyere yrkesfaglig utdanning. Vi er forpliktet til å bruke disse midlene på en måte som best mulig gagner våre studenter og samfunnet rundt oss, avslutter Bjerkvik.

Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund