Bærekraftprisen 2023

26.09.2023
Bente Syre, admimistrerende bansjef i Haugesund Sparebank overrakte årets Bærekraftpris til Norsk Maskinformidling 

Finalistene til årets Bærekraftpris var Haugesund Folkebibliotek, Haugesund Turistforening og Norsk Maskinformidling.
Nå er vinneren kåret! 

«Haugesund Sparebanks bærekraftpris skal inspirere og motivere til bærekraftig utvikling. Prisen skal fremheve lokale virksomheter og organisasjoner som viser vei, er bevisste samfunnsaktører, og motiverer andre aktører til å fokusere på bærekraft.»

Juryen har kåret følgende til vinner av årets pris:

Norsk Maskinformidling
 

Haugesund Sparebank ønsker med årets pris å gi en påskjønnelse til en nytenkende bedrift som har en sirkulær forretningsidé i en bransje dominert av nysalg. Norsk Maskinformidling i Ølen har en forretningsidé som baserer seg på en sirkulær tankegang gjennom reparasjon, oppgradering og gjenbruk av maskiner. På kort tid har det som startet som en hobby på garasjen utviklet seg til en solid lokal Miljøfyrtårnsertifisert bedrift med et nasjonalt og internasjonalt markedsområde. Norsk Maskinformidling støtter aktivt opp om lokalsamfunnet i Ølen gjennom sponsorvirksomhet, sysselsetting, lærlingplasser og veldedighet, og fremhever gjenbruk.


Prisvinneren får et lokalprodusert trofé fra Formbar i tillegg til en pengepris på 50.000 kroner.
De to andre finalistene får 10. 000 kroner.

Fjorårets vinner var Østensjø rederi som mottok et trofé fra Formbar i tillegg til en pengepris på 50.000 kroner. Østensjø valgte å bruke pengene til å opprette et fond til premiering av gode bærekraftinitiativ internt i virksomheten. Slik drar de det gode bærekraftsarbeidet videre i organisasjonen! De andre to finalistene i fjor Ølen IL og Haaheim Gaard mottok hver sin pengepris på 10.000 kroner. 

 

Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund