Bedriftsnettverket Sirkulære Husøy får støtte fra Innovasjon Norge

12.03.2024
Bilde (f.v): Frode Styve (ETA Energi), Bente Baugstø (Rogaland Ressurssenter), Arnfinn Herland (Seagarden), Rune Paulsen (Seagarden), Kai Ove Hovden (Seagarden) Bjørn Oddvar Madsen (Rogaland Ressurssenter)
Rogaland Ressurssenter og Seagarden er initiativtakere til bedriftsnettverket Sirkulære Husøy som nå får støtte fra Innovasjon Norge over 3 år.
-Seagarden har jobbet godt med bærekraftsarbeidet sitt og skjønte derfor at det var viktig å samarbeide med naboene for å redusere sitt fotavtrykk. Samarbeid er nødvendig for å nå bærekraftsmålene, og vi er veldig glade for at vi nå får støtte for å jobbe sammen over tid, sier foretningsutvikler i Rogaland Ressurssenter Bente Baugstø i en pressemelding.

I dag er det rundt 60 virksomheter med til totalt over 1100 ansatte som holder til på Husøy. Samlet sett omsetter de for om lag 18 milliarder årlig. Virksomhetene er i mange bransjer, men en stor del opererer innen marin og maritim næring.

Virksomhetene på Husøy er i vekst, og nye bedrifter ønsker å etablere seg der. Det er høy aktivitet på området, men det er samtidig noen utfordringer knyttet til energitilførsel, vann, miljøkrav og infrastruktur.

Ved å samarbeide i et nettverk kan virksomhetene løse utfordringene sammen. Den ene bedriftens overskuddsvarme, kan komme til nytte hos naboen. Eller avfall hos en bedrift kan utnyttes som råstoff hos en annen. Husøy er et relativt kompakt område med korte avstander seg imellom slik at det ligger svært godt til rette for å få til en industriell symbiose.

I 2023 ble det gjennomført et forprosjekt som kartla interesse for et nettverk blant virksomheter på Husøy samt utfordringer og muligheter. Forprosjektet er nå over i en hovedprosjektfase og har nylig fått støtte fra Innovasjon Norge på 750 000 kr årlig over 3 år.

Prosjektet har som mål å etablere en industriell symbiose på industriområdet slik at material- og energiressurser kan utnyttes effektivt og virksomhetene samlet og på sikt blir klimanøytrale.

Per i dag består nettverket av følgende virksomheter: Seagarden, Karmsund Protein, Biomar, Sildakongen Produksjon, Pelagia, Karmsund Havn IKS, Alginor og Havnekraft. Videre er både Fagne, Gasnor og Karmøy kommune med i nettverket.
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund