Borregaard har økt eierandelen i Alginor til 35%

05.05.2023
Haakon Simonsen Farstadvoll er CFO i Alginor.
Aksjeervervelsen har en verdi på 124 millioner kroner
Et av Norges største industrikonsern, Borregaard, har vært investor i Alginor siden juli 2021. Nylig benyttet Borregaard seg av retten til å øke eierandelen i selskapet, og verdien er på hele 124 millioner kroner. Investeringen bringer Borregaards eierandel i Alginor til 35% fullt utvannet, og blir dermed største eier ved siden av European Innovation Council Fund og Hatteland på henholdsvis 19% og 11%.

Totalt har Borregaard investert om lag 268 millioner kroner i Alginor.

– Dette er en stor og positiv nyhet! Det er ikke hverdagskost at et lokalt oppstartsselskap ‘closer’ 124 millioner kroner fra et av Norges største industrikonsern, sier Åse Tveit Samdal i Validé Haugesundregionen i en kommentar.

Validé har vært inkubator for Alginor, og vært med fra tidlig fase med kompetanse, nettverk og kapital.

Investeringsbeslutningen må ses i sammenheng med at Borregaard og Alginor har bygget en sterk og god relasjon siden deres inntreden på eiersiden i juli 2021.

– Investeringen bidrar til at Alginor kan akselerere industrietableringen og gir økt kapital til gjennomføring av investeringer tilknyttet eiendommen selskapet overtok på Avaldsnes i 2022. Videre innebærer det enda tettere samarbeid både industrielt og på markedssiden, sier Haakon Simonsen Farstadvoll (CFO) i Alginor ASA i en kommentar.

Den nye investeringen legger til rette for Alginors planlagte investeringer i norskregistrert høsteskip som bygges lokalt av Fitjar Mekaniske Verksted og et integrert anlegg bestående av en alginatlinje og teknologidemonstrasjon på bioraffineriet lokalisert på Avaldsnes.
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund