Bragd-prisen varmer 

23.06.2022
Konsernsjef i Haugaland Kraft, Olav Linga, ble både overrasket, glad og rørt av å få Bragd-prisen.
Prisen gis for fortjenestefull innsats, men Linga hviler ikke på laurbærene... 
Konsernsjef Olav Linga og kommunikasjonsdirektør Gunn Margareth Lassesen i Haugaland Kraft byr på vafler når Næringsforeningen kommer for å overrekke prisen. Linga var som kjent på ferie i Spania da Haugalandskonferansen gikk av stabelen, og bragd-prisen skulle deles ut. 

– Arne Christian Mohn ringte og ba om et Teams-møte om en viktig sak. Så viste det seg at han skulle dele ut bragdprisen til meg. Jeg ble veldig overrasket og glad. Litt rørt ble jeg også, jeg blir ikke så ofte det, innrømmer Linga. 

Det er lite som vitner om at han skal trappe ned og gå over i nye roller i konsernet. Det går unna i et forrykende tempo.  

Hårete mål 
– Brikker faller på plass, vi har jobbet med strategien og laget et veikart mot 2030. Vi har satt noen tøffe mål. Selskapet har i dag en verdi på 12 milliarder, men vi har en målsetning om at det skal ha en verdi på 20 milliarder i 2030, forteller den erfarne lederen.  

Prosessen med å finne hans etterfølger er i gang, og nå legges det til rette for at den nye konsernsjefen skal kunne løfte selskapet videre.  

– Det går fortere og fortere, og det er vi som må henge etter Olav, sier kommunikasjonsdirektør Lassesen.  

Hun skryter av arbeidsplassen;  

– Det er aldri kjedelig her, alltid noe nytt som skjer, og det er gøy å være på jobb. 

Tidlig ute i det grønne skiftet 
Bransjen er godt inne i det grønne skiftet, og ifølge Linga var Haugaland Kraft tidlig ute.  

– Vi begynte med solvind allerede i 2016. Nå ser vi at andre kraftselskaper kommer etter. Dette er med på å sette Haugalandet på kartet, sier Linga.  

– Det er viktig å satse. Man må tørre å kjøpe lodd, og det må også være lov til å feile litt innimellom, fortsetter han.  

Fremover skal han selv bestemme hva han skal gjøre, men han gir seg altså ikke i Haugaland Kraft. Det blir nye oppgaver, kanskje noen styreverv.  

– Jeg må ha ting å gjøre, avslutter han smilende.  
 
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund