Deep Wind Offshore inngår partnerskap med bp i Sør-Korea

15.02.2023
CCO Hans Petter Øvrevik i Deep Wind Offshore og Head of Business Development offshore wind new market Anya Hoff i bp.
Deep Wind Offshore har inngått joint venture med bp om fire prosjekter på totalt 6 GW i Sør-Korea.
– Partnerskapet med bp setter oss virkelig på kartet, både i Sør-Korea og internasjonalt. Denne avtalen bekrefter kvaliteten i prosjektene våre og i arbeidet som ligger bak, sier CEO Knut Vassbotn i Deep Wind Offshore i en pressemelding.
 
Deep Wind Offshore gikk inn i det sør-koreanske markedet i 2021 og har siden utviklet en portefølje på totalt 6 GW. De ansatte i Sør-Korea er fordelt på fire kontorer. Det norske havvindselskapet har allerede sikret seg eksklusivitet på 2 GW i Sør-Korea.

Nå går bp inn i det sør-koreanske havvindmarkedet gjennom Deep Wind Offshores tilstedeværelse og posisjon. Deep Wind Offshore skal fortsette å lede pågående prosjekter og prosesser, mens bp vil lede ingeniørarbeid, innkjøp og kommersiell utvikling.
 
– Dette gir oss betydelig løfteevne, og nå ligger alt til rette for realisering av prosjektene i Sør-Korea. Vi ser frem til å jobbe tett sammen med bp for å produsere fornybar energi, og samtidig skape muligheter for lokale leverandørkjeder, sier Knut Vassbotn.
 
Sør-Korea ligger an til å bli en av verdens ledende havvindnasjoner, og har satt seg som mål at 22 prosent av energiproduksjonen skal være fornybar innen 2030. bp har hatt operasjoner i Sør-Korea i over 40 år, mens Deep Wind Offshore har et solid fundament gjennom sin eier – Knutsen Group. Rederiet har vært til stede i Sør-Korea siden 2006, og er i dag en av de største kundene til sør-koreanske verft.
Fra venstre: Country manager i Sør-Korea og Program Director for JV-et Ho Keun Song i Deep Wind Offshore, CCO Hans Petter Øvrevik i Deep Wind Offshore, Head of Business Development offshore wind new market Anya Hoff i bp og Head of bp Korea Jin Wook Lee.
 

Solid fundament

 
Eierne Knutsen Group, Haugaland Kraft og Sunnhordland Kraftlag var med da CEO Knut Vassbotn og CCO Hans Petter Øvrevik etablerte Deep Wind Offshore i 2021. Allerede samme år gikk franske EDF, en av Europas største kraftprodusenter, inn som 50/50 partner i selskapets prosjekter i Norge.
 
– Deep Wind Offshore har en strategi om å utvikle 10 TWh fra vår 10GW+ portfølge på 10 år. Dette vil vi gjøre gjennom partnerskap. Gjennom å utvikle prosjekt fra grunnen av, i samarbeid mellom vårt sterke team i Norge og betydelig lokal tilstedeværelse, ønsker vi å også gi muligheter til partnere når risiko er redusert. Vi har bevist at modellen fungerer i Norge, og gjennom partnerskapet med bp viser vi at denne modellen også fungerer internasjonalt, sier Vassbotn.
Energi
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund