DeepOcean tildelt subsea-kontrakter verdt 2 milliarder kroner

29.11.2022
-Vi er glade for å se at markedet er i endring, sier kommersiell direktør Rolf Ivar Sørdahl
Undervannsentreprenøren DeepOcean har blitt tildelt individuelle kontrakter fra nordsjøoperatørene Equinor, ConocoPhillips og BP til en total kontraktsverdi på rundt 2 milliarder kroner.

Kontraktene involverer leveranse av subseatjenester i nordsjøregionen, på både norsk og britisk sokkel, frem til utgangen av 2026.

DeepOceans arbeidsomfang inkluderer subsea inspeksjons-, vedlikeholds- og reparasjonsarbeid (IMR), subsea konstruksjonsarbeid, fjerning og resirkulering av subseautstyr, samt gjennomføring av havbunnsundersøkelser.

– De seneste årene har bransjen vår hatt begrenset visibilitet på fremtidig arbeidsmengde. Vi er derfor glade for å se at markedet er i endring. En solid, langsiktig ordrereserve vil gjøre oss i stand til å akselerere pågående teknologiutviklingsarbeid som har som mål å oppnå mer effektiv prosjektgjennomføring, grønnere operasjoner og reduserte kostnader for operatørselskapene, sier Rolf Ivar Sørdal, kommersiell direktør for DeepOceans europeiske virksomhet i en pressemelding.

Teknologiprogrammene til DeepOcean inkluderer byggingen av ubemannede fartøy (USV-er), bruk av autonome inspeksjonsdroner (AID), samt å gjøre landbaserte sentre for fjernstyrte operasjoner en integrert del av DeepOcean og operatørselskapenes offshoreoperasjoner.
 

200 nyansettelser i 2022


Videre vil trenden med en økende andel langsiktige kontrakter gi DeepOcean mulighet til å gjøre flere nyansettelser, både på land og offshore.

Så langt i 2022 har DeepOcean rekruttert nærmere 200 nye medarbeidere. Det inkluderer unge lærlinger og nyutdannede, erfarne offshorearbeidere samt ingeniører og andre stillinger på land. DeepOcean har nå et ingeniørteam på mer enn 300 medarbeidere.

– Stabil energiforsyning er av stor betydning. Vi har en stor flåte med robuste subseafartøyer og veldig dyktige kolleger. Vi er svært fornøyde med å bli tildelt disse viktige kontraktene av nøkkelkunder innenfor både det tradisjonelle olje- og gassmarkedet og innen havvind, sier Olaf A. Hansen, administrerende direktør for DeepOceans europeiske virksomhet.

DeepOcean er en ledende leverandør av havtjenester som muliggjør energiomstilling og bærekraftig bruk av havressurser. Selskapet tilbyr havbunnsundersøkelser, ingeniørtjenester, prosjektledelse, installasjon, vedlikehold og gjenvinningstjenester innen olje og gass, offshore fornybar energi, havbunnsmineraler og andre havtjenester.
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund