Doblet omsetning siden 2018

18.01.2023
Daglig leder i Sandvold Velde Supply, Håkon Sandvold, har grunn til å smile. Bedriften på Solvang går veldig godt.
Full fart hos Sandvold & Velde Supply AS på Solvang
Eller slik det en gang lød ombord i de stolte skuter – Full Steam Ahead!

– Ja, det er kanskje slik det føles, sier ‘kapteinen’, Håkon Sandvold. SVS-skuta er absolutt på full fart fremover og inn i stadig nye farvann. Vi legger bak oss et 2022 hvor vi vokste med ytterligere 30% fra 2021 og har med det mer eller mindre doblet omsetningen fra vi slo oss sammen i 2018.
 
Sandvold og Velde Supply er kjent for de fleste på Haugalandet. Sammenslått av to tradisjonsrike og gamle familieeide virksomheter som begge har spilt en sentral leverandørrolle i alt fra lokal industri, håndverksbedrifter, skip og offshore gjennom tre generasjoner. De fleste forbinder nok SVS først og fremst med salg av rør, industriprodukter og elektrisk utstyr. Men de senere årene har de også hatt stor produksjon og lagerkapasitet av alle typer ventilasjonsprodukter.

– Ja, det er kanskje ikke alle som vet det, men vi produserer mye ventilasjonsrør her oppe hos oss.
Faktisk så er ventilasjonsrørene som ble installert i den nye sykehusfløyen produsert her oppe på Solvang, sier Sandvold.
 
Hva er grunnen til denne kraftige veksten de siste årene?
– Vi hos SVS er gode på mye og mangt knyttet til ulike kundesegmenter, men noe av det vi kanskje er blant de aller, aller beste på er å løse problemer for kundene våre. Det kan for eksempel være et skip som ikke får tak i en spesifikk vare som kanskje er utgått av produksjon eller på annen måte utenfor det vanlige sortimentet. Kanskje skal han ha denne levert til et helt annet sted i verden og aller helst i løpet av formiddagen dagen etter. Der er vi skikkelig gode, og løser støtt og stadig opp i slike problemstillinger, sier ‘kapteinen’ stolt.

Det er ikke alltid de er så store, eller under fjerne himmelstrøk, men kompleksitet kommer i mange former. ‘Skafferiet på Solvang’, kalte Sverre Meling jr., leder Maritimt Forum, det i en tidligere artikkel (link nederst i saken).
 
Nå rår det en del usikkerhet i nasjonale og internasjonale markeder, men Sandvold er ikke nevneverdig bekymret.

– Vi får daglig bekreftet at vår stadig mer unike forretningsmodell har livets rett. Når logistikkjeder er vanskelige, eller i noen tilfeller bryter helt sammen, når komponenttilgangen er krevende, eller når tradisjonelle markeder ikke lenger responderer slik man kan forvente – da er vi hos SVS i vårt ess, sier den daglige lederen.
 
Oppskriften er en fin miks av flere ting, mener han.

– Vel, i all hovedsak så handler dette om lang erfaring satt i et digitalt system, flinke medarbeidere og riktig arbeidsvilje, moral og fokus – alt dette blandet sammen i riktig forholdstall, naturligvis ispedd rikelig med god gammeldags service og kundefokus smiler han lurt.
 
HER kan du lese saken Sverre Meling skrev om ‘Skafferiet på Solvang’.
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund