DP Filter blir en del av svensk konsern

06.04.2022
Administrerende direktør i Driveline Solutions, Jan Brattberg (t.v) og majoritetseier og styreleder i DP Filter AS, Finn Nistad ser frem til samarbeidet. Foto: DP-filter.
-Å være en del av et stort konsern vil hjelpe oss å fortsette å vokse og styrke vår posisjon i markedet, sier styrelederen.
DP Filter øker innsatsen for å nå målet om å bli den beste filterleverandøren i Norge. Nå blir de en del av det svenske konsernet Axel Johnson International og Driveline Solutions.

-Vi ser frem til å bli en del av Driveline Solutions og Axel Johnson International med sin gründerkultur og verdidrevne ledelse. Å være en del av et stort konsern vil hjelpe oss å fortsette å vokse og styrke vår posisjon i markedet, sier majoritetseier og styreleder i DP Filter AS, Finn Nistad, i en pressemelding.

DP Filter har en sterk posisjon i det norske filterm arkedet. De har et unikt filtersystem online med over 5 500 ulike filtre, 900 000 kryssreferanser og egen utarbeidet maskinkatalog. Dette gjør det enkelt å bestille, og man får kortere nedetid på maskinene. Filtersystemet er en skreddersydd løsning, som passer like bra for store industribedrifter som for lokale entreprenører. Her er filter til det meste av maskiner og kjøretøy som finnes på det norske markedet, heter det i pressemeldingen.

Jan Brattberg og Finn Nistad ser frem til samarbeidet.

Formålet med oppkjøpet er altså å styrke DP Filter på lang sikt, og ikke minst utvikleselskapet til å bli en større og bedre aktør i det norske filtermarkedet. Det skal gi nye muligheter både for bedriften, kunder og leverandører. Axel Johnson International vil bidra med å styrke merkevaren, nettverking og omfattende ressurser. I tillegg vil de være en aktiv støttepartner i utviklingen av selskapet.

Axel Johnson International er et familieeid, globalt industrikonsern innenfor Axel Johnson Group som kjøper og utvikler industribedrifter i utvalgte nisjer med fokus på tekniske komponenter og service til industrielle kunder og løsninger. Axel Johnson International er organisert i seks forretningsgrupper: Driveline Solutions, Fluid Handling Solutions, Industrial Automation, Lifting Solutions, Power Transmission Solutions og Transport Solutions.

Kjøpet av DP Filter er godt i tråd med vår forretningsgruppestrategi om geografisk ekspansjon. DP Filter har en sterk posisjon i det norske filtermarkedet og deres tilbud tilbud er et flott supplement til konsernets eksisterende produkttilbud i det norske markedet, sier Jan Brattberg, administrerende direktør i Driveline Solutions.

DP Filter AS ble grunnlagt i 1953 og holder til på vestkysten, like utenfor Haugesund. Selskapet er distributør av filtre til kunder innen marine industri og mobilmaskinmarkedet i Norge. De tilbyr også omfattende applikasjons og teknisk kunnskap og gir høyt verdsatt tekniske støttetjenester for et bredt spekter av forskjellige filterapplikasjoner. 
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund