En sjeldent bra start på rekrutteringsåret!

26.02.2024
Det er travle dager hos Level Personal. Fv. Arnt Ole Bang, Kjersti Tveito Veim, Anne Gro Andreassen, og Tor Arne Egeland.
Stor aktivitet, optimisme og økende etterspørsel etter nøkkelpersonell er trenden på Haugalandet, melder Level Personal.
Det er travle dager hos Level Personal melder selskapet i en pressemelding.

Med sitt differensierte næringsliv har Haugalandet mange ben å stå på. Sterk petromaritim næring, energi- og prosessindustri og ikke minst en solid maritim klynge, er noe av det solide næringsfundamentet som regionen har å skilte med. Og ifølge Telemarksforskning sine prognoser, har en nå forventing om en høyere befolkningsutvikling enn før, samt et stadig voksende kompetansebehov.
Med andre ord; det er og blir et sterkt behov for gode, lokalkjente rekrutteringsbyrå.
– Vi merker det godt, og drar nytte av den mangeårige kompetansen og posisjonen vår, sier Tor Arne Egeland - og presiserer at det tar tid å bli god på rekruttering. Tilgangen på de riktige personene må opparbeides.

Stor optimisme
Tor Arne og teamet hans - i byrået med hovedkontor i Haugesund, har lang fartstid som spesialister på rekruttering av ledere og nøkkelpersonell.
– Vi bikker vel 100 års erfaring til sammen, ler salgssjef Arnt Ole Bang, og møter blikket til sine kollegaer.
Rundt bordet sitter de; Tor Arne, Arnt Ole – og Kjersti Tveito Veim – som er avdelingsleder og rådgiver Anne Gro Andreassen. Alle med smil om munnen og tydelig overskudd.
– Det er travle tider for oss om dagen, og vi er glade for at Haugalandet er i en såpass positiv fase på næringsfronten, kommenterer de.
Vi befinner oss i en tid med økte kostnader, handlingsvegring og endring. Dette gjelder også i Rogaland – og på Haugalandet, men næringslivet her er likevel svært optimistisk.
– Ja, her er heldigvis optimismen stor. Det er mange nye etableringer på gang og store satsinger på trappene. Det gjør også kompetansebehovet stadig større, sier Tor Arne.

Kamp om kompetansen
Positiviteten, planene og given er tydelig. Da Næringsforeningen på Haugalandet i fjor gjennomførte en undersøkelse blant sine 281 medlemsbedrifter, svarte nesten halvparten at de forventet økt resultat i 2023. 63 prosent vurderte nyansettelser – mens 57 prosent opplever mangel på faglært arbeidskraft. Vi er altså i en situasjon med stor aktivitet, men der «alle kjemper om de samme kloke hodene», noe som gjør at en må løfte blikket og se utover distrikts- og fylkesgrensene.
– Helt klart. Det er arbeidstakers marked, og vi må jobbe aktivt og hardt for hver aktuelle kandidat når vi hjelper kunder med ansettelser, forteller Kjersti.
– Men heldigvis oppdager stadig flere fra andre steder i landet at Haugalandet er en plass å regne med. Det skjer svært spennende ting her – og det åpner seg mange muligheter. Det gjør det naturligvis enklere å hente inn arbeidskraft utenfra, kommenterer Arnt Ole.   

En livsstil
Level Personal tar oppdrag for virksomheter i alle størrelser, i både privat og offentlig sektor, og samarbeider med flere av de ledende bedriftene på Sør-Vestlandet. Målet deres er å være best på kompetanse og ha den beste kandidatbasen, i følge pressemeldingen.
– Det meste skjer på søk for tiden. Det vi si at vi må lete aktivt etter de riktige kandidatene til de ulike stillingene, benytte oss av nettverket og verktøyene våre. Vi har opparbeidet oss en solid base og nettverk etter alle disse årene, og det får kundene mye igjen for, sier Tor Arne.
– Vi må hele tiden være påskruSdde og fremoverlente. Det er også noe av det kundene får når de velger Level Personal. En tilgjengelig gjeng som vil bedriftene det beste, nikker Kjersti.
– Mange har brukt oss i alle år, det viser at de har tillit til oss. Det er fint. Vi jobber i team med bedriftene vi hjelper, og dette er ikke bare en jobb, men en livsstil. Vi er rett og slett på sju dager i uka, og gjør alt vi kan for å finne de riktige folkene til kundene våre, sier Arnt Ole.

Klare for mer
Level Personal drev tidligere med både rekruttering og bemanning. Nå er de to tjenestene delt, og gjengen som nå sitter rundt bordet, har fullt fokus på rekrutteringsbiten.
– Vi satser for fullt, og leverer allerede til hele Rogaland. Vi har ambisjoner om å ta enda flere markedsandeler også utenfor fylket fremover, sier Anne Gro.
De er alle skjønt enige om at starten på 2024 har vært svært positiv, og ser lyst på både det inneværende og de kommende årene.
– Vi har rett og slett hatt en sjeldent bra start på året, og det ser lovende ut, nikker Tor Arne.

Utfyller hverandre
Ingen tvil om at de trives på jobb, og ser store fordeler med lokasjonen på Haugalandet - med et blomstrende næringsliv og stor maritim satsing.
– Vi har kunder som vi setter stor pris på, som driver med store og viktige ting. Det føles godt å kunne hjelpe dem, og se at vi har lykkes ved ansettelser, sier Anne Gro.
– Så har vi det veldig kjekt sammen også, legger Kjersti til.
– Vi ler mye, har høy god takhøyde og kan snakke om alt. Og vi dyrker hverandres ulikheter. Hun utdyper;
– Det handler om å kartlegge hva hver enkelt er god på og trives med. Fordeler en oppgaver deretter så kommer en langt, og det føler vi at vi har gjort. Vi utfyller hverandre med andre ord, avslutter Kjersti Tveito Veim, og får anerkjennende smil fra sine gode kollegaer rundt bordet.   


 
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund